Επίσκεψη Μ. Χρυσοβελώνη στην Καρδίτσα

Στο πλαίσιο των ενεργειών που πρέπει να γίνουν, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες της χώρας για τις προβλέψεις του νομοσχεδίου για την Ισότητα των Φύλων, που σε λίγες ημέρες εισάγεται στην Βουλή για ψήφιση, η αρμόδια υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη επισκέφθηκε την πόλη της Καρδίτσας.

PACIFIC-SUN

Η επιλογή της Καρδίτσας ως πρώτης πόλης για την έναρξη της καμπάνιας ενημέρωσης έγινε επειδή εκεί υπάρχει ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 90΄και λειτουργεί μέχρι και σήμερα, μία πρότυπη δομή για την υποστήριξη των γυναικείων θεμάτων, το «Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας».

Η υφυπουργός Εσωτερικών στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Καρδίτσα επισκέφθηκε την Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο, στον οποίο έκανε ενημέρωση για το νομοσχέδιο και του ζήτησε την συνεργασία της τοπικής εκκλησίας, ώστε μετά την ψήφισή του με σχετικό νόμο, η εκκλησία να βοηθήσει στην εφαρμογή του.

Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καρδίτσα Φώτης Αλεξάκο στον οποίο, εκτός από την ενημέρωση για το νομοσχέδιο, παρέδωσε το πρώτο αντίγραφο της συμφωνίας που υπογράφηκε στις 5 Δεκεμβρίου μεταξύ υφυπουργού και προέδρου ΚΕΔΕ, στην οποία περιγράφονται οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ Δήμων και κρατικών δομών για θέματα Ισότητας, σε ό,τι αφορά τις Δημοτικές Επιτροπές Ισότητας Φύλων, όπως θα συσταθούν μετά τις δημοτικές εκλογές του 2019.

Από την πλευρά του ο κ. Αλεξάκος ενημέρωσε την υφυπουργό για ζητήματα σχετικά με την επίσκεψη της, για την πολυσχιδή δραστηριότητα του Δήμου και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και για ζητήματα που αφορούν άλλους τομείς του Υπουργείου Εσωτερικών.

Παρέθεσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, προκειμένου να ενημερώσει για τις βασικές καινοτομίες του νέου νομοσχεδίου, ώστε και τα ΜΜΕ να ενημερώσουν με την σειρά τους τις τοπικές κοινωνίες. Μάλιστα, η υφυπουργός Εσωτερικών, χαρακτήρισε κρίσιμη την συμβολή των τοπικών ΜΜΕ για την εμπέδωση των προβλέψεων του νομοσχεδίου από την Ελληνική Κοινωνία.

Συναντήθηκε με γυναίκες εκπροσώπους φορέων της τοπικής κοινωνίας και γυναικείες οργανώσεις, με τις οποίες είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για θέματα Ισότητας και ειδικότερα για το νομοσχέδιο.

Επισκέφθηκε το «Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας», όπου είχε την ευκαιρία να γνωρισθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα, αλλά και τις εργαζόμενες. Πληροφορήθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ άκουσε τις συμβουλές τους από την πολύχρονη υπηρεσιακή εμπειρία τους στην υπόθεση της υποστήριξης των γυναικών.  

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής