Κέλλη Φλώρινας: Με την παρουσία της Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας γιόρτασε τα Ελευθέρια της από τον οθωμανικό ζυγό (βίντεο & φωτογραφίες)

Σχετικές Αναρτήσεις




Παρουσία της Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κας Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των Ελευθερίων της τοπικής κοινότητας Κέλλης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Δοξολογία στον Ιερό Ναό κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ Θεόκλητος. Στην πλατεία της Κέλλης τελέσθηκε η Επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις αρχές, ομιλία για το ιστορικό της ημέρας εκφώνησε η κα Ρούντη Χρυσοβαλάντου .

Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις ο Αρχηγός ΓΕΣ κ Αλκιβιάδης Στεφανής , ο Βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αβραμίδης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κιοσές, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας Δημήτρης Παληογιάννης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωάννης Μιαούλης
Με το σήμα της νίκης παρέλασαν μπροστά από τους επισήμους οι απόγονοι των Μακεδονομάχων στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά την κατάθεση στεφάνου.

Στη παρέλαση συμμετείχαν επίσης ο σύλλογος Γονέων ΑΜΕΑ ΠΕ Φλώρινας, πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας , ο σύλλογος Θεσσαλών, ο σύλλογος Ποντίων Λεβαίας, ο ΦΣΦ Ο Αριστοτέλης, ο σύλλογος Ιτιάς Νέοι Ορίζοντες, ο Μικρασιατικός σύλλογος Φαραγγίου, ο σύλλογος Φίλων Ιστορίας και αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών, η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος Αυστραλίας, μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Κέλλης ,το Γυμνάσιο της Βεύης  το νηπιαγωγείο Κέλλης και Πρόσκοποι.
Το θερμό χειροκρότημα κέρδισαν επίσης τα τμήματα του Ελληνικού Στρατού και των Εφέδρων η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με την συνοδεία της Μπάντας του στρατού και την Φιλαρμονική του δήμου Φλώρινας .
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την αναπαράσταση της μάχης που δόθηκε στην περιοχή.

Θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Αθανάσιο Τάσκα και όλους όσοι επιμελήθηκαν της διοργάνωσης. Χρόνια Πολλά και πάντα ελεύθεροι.

Πηγή: radio-lehovo.gr

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 

Τα δημοφιλέστερα σήμερα:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist