Μητσοτάκης σε οινοπαραγωγούς Ημαθίας: Συνειδητή πολιτική μας να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κ.Κυριάκος μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σε οινοποιείο, στη διάρκεια περιοδείας του στο νομό Ημαθίας.

“Είμαι μεγάλος οπαδός του ελληνικού κρασιού» και στόχος είναι να αποτελέσει μέρος μιας συνολικής προσπάθειας που πραγματοποιεί η κυβέρνηση προκειμένου να αναδειχθούν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και να συνδεθεί ο αγρο-διατροφικός τομέας, με τον τουριστικό τομέα, με τον τομέα του πολιτισμού, είπε ο κ Μητσοτάκης σε χαλαρή συζήτησή του με οινοπαραγωγούς της Ημαθίας.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους οινοπαραγωγούς για όσα σπουδαία έχουν πετύχει ως κλάδος και ότι επισκέφτηκε την περιοχή ώστε να αφουγκραστεί τις ανησυχίες τους.

“Είμαστε εδώ για να ακούσουμε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε έτσι ώστε το ελληνικό κρασί να αναπτυχθεί περισσότερο, να αποκτήσει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, να διεκδικήσει επάξια τη θέση που του αξίζει. Όχι μόνο στην αγορά της Ελλάδας, προφανώς, αλλά και στην αγορά του εξωτερικού, και κυρίως πώς μπορεί να συνδεθεί το ελληνικό κρασί με μία συνολική προσπάθεια την οποία κάνουμε για να αναδείξουμε τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και να συνδέσουμε τον αγρο-διατροφικό τομέα, με τον τουριστικό τομέα, με τον τομέα του πολιτισμού ώστε να προτάξουμε ένα συνολικό, πειστικό αφήγημα για το πώς αντιλαμβανόμαστε σήμερα την βιώσιμη ανάπτυξη”.

Μνημόνευσε, μάλιστα, την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα και όπως είπε, διαπίστωσε με δυσαρέσκεια ότι δυστυχώς, οι εξαγωγές μας στην Κίνα σε σχέση με την εμβληματική χρονιά του 2011, έχουν μειωθεί σημαντικά. Δεσμεύτηκε, δε, να βοηθήσει η κυβέρνηση στην προβολή του ελληνικού κρασιού στις αγορές του εξωτερικού με τρόπο οργανωμένο και μεθοδικό.

Τέλος, αναφέρθηκε στην παρουσίαση του σήματος των Μακεδονικών προϊόντων το οποίο θα συνοδεύει όλα τα Μακεδονικά προϊόντα, κυρίως στις αγορές του εξωτερικού.

Καμία δημοσίευση για προβολή