Νέα ένταση στα Διαβατά που έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης…(video)

Η ηρεμία κράτησε μόνο για λίγο στα Διαβατά καθώς ενώ οι μετανάστες είχαν αρχίσει να αποχωρούν και όλα έμοιαζαν να κυλούν ομαλά, νέα ένταση ξέσπασε μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αυτή τη φορά στις συγκρούσεις ήταν κυρίως άνδρες μετανάστες, αφού ήδη πολλές από τις οικογένειες έχουν αναχωρήσει με πούλμαν.

Με μέριμνα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής φτάνουν στον Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών τουριστικά λεωφορεία τα οποία παραλαμβάνουν πρόσφυγες, για τρεις διαφορετικούς προορισμούς: Λάρισα-Βόλο-Αθήνα, Ήπειρο και Λαγκαδίκια – Δράμα – Καβάλα.

Ο συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος, υπογράμμισε τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες του άτυπου καταυλισμού στα Διαβατά να πειστούν πως η πληροφορία ότι θα περάσουν τα σύνορα είναι ψευδής.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν συνεχώς πυρήνες που διαδίδουν λάθος πληροφορίες μεταξύ των ατόμων, όπως ότι θα συνεδριάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να ανοίξουν τα σύνορα και πως τους περιμένουν ΜΚΟ και λεωφορεία για να τους μεταφέρουν αλλού.

Χαρακτηριστικά σημείωσε: «φαίνεται πως έχουμε κάνει ένα βαθούλωμα στο κομμάτι αυτό και οι πιο ψύχραιμοι έχουν αρχίσει να το σκέφτονται».

Να υπενθυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν όταν μήνυμα με τίτλο «Το καραβάνι της ελπίδας» καλούσε τους πρόσφυγες να διαδώσουν από στόμα σε στόμα ότι στις 5 Απριλίου η Ελλάδα θα άνοιγε τα σύνορά της. Την ίδια ώρα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τους αποστολείς του ψεύτικου καλέσματος…

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή