Παρά την άρνηση της ΕΕΠ η ρυπογόνα μονάδα της ΔΕΗ στο Αμύνταιο παίρνει παράταση λειτουργίας!

Ο ΑΗΣ Αμυνταίου όφειλε να κατεβάσει ρολά χθες καθώς εξάντλησε τις ώρες λειτουργίας του. Από τον περασμένο Φεβρουάριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος αρνήθηκε την παράταση των ωρών λειτουργίας του σταθμού για περιβαλλοντικούς λόγους, καθώς όμως προκύπτει ζήτημα επάρκειας ισχύος για την χώρα, η λειτουργία του εν λόγω σταθμού κρίνεται επιβεβλημένη.

Όπως ανέφερε τις προηγούμενες μέρες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης στη Βουλή, ο ΑΗΣ θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά με ευθύνη της ΔΕΗ και της κυβέρνησης και θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για την αναβάθμισή του. Να σημειωθεί ότι από την Άνοιξη η ΔΕΗ έχει δεχτεί τέσσερις επενδυτικές προτάσεις (από Κοπελούζο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίο, Ιντρακάτ) για την αναβάθμιση της μονάδας, τις οποίες μέχρι πρόσφατα είχε παγώσει.

Το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο μετά τα όσα δήλωσε πρόσφατα ο κ. Παναγιωτάκης αλλά και το γεγονός ότι το Αμύνταιο προβλέπεται στον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό που βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα σε δημόσια διαβούλευση.

Έτσι σήμερα αναμένεται να υπογράψει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης την κοινή υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζονται οι όροι στην παράταση λειτουργίας της μονάδας της ΔΕΗ στο Αμύνταιο.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή