Βγάζει γλώσσα ο Ερντογάν: Δε θα συναντήσω Πενς και Πομπέο, ας έρθει ο Τραμπ να μιλήσουμε

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως δεν θα συνομιλήσει με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για το ζήτημα της τουρκικής επίθεσης στη Συρία.

Η δήλωση του Τούρκου προέδρου έρχεται την ώρα που Πενς και Πομπέο μεταβαίνουν στην Τουρκία για να συζητήσουν το ενδεχόμενο κατάπαυσης πυρός στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει χθες Τρίτη 16/10, πως ο Πενς θα συναντηθεί με τον Ερντογάν την Πέμπτη 17/10, κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα, με στόχο να επιτύχει «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη βόρεια Συρία όπου η Άγκυρα έχει εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

«Δεν θα τους συναντήσω. Θα μιλήσουν με τους ομολόγους τους. Όταν έρθει ο Τραμπ, θα μιλήσω μαζί του», δήλωσε ο Ερντογάν στο Sky News, αναφερόμενος στην αμερικανική αντιπροσωπεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Αμερικανού αντιπροέδρου, ο Πενς είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας, στην οποία περιλαμβάνονται επίσης ο Πομπέο, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’Μπράιαν και ο ειδικός απεσταλμένος για τη Συρια Τζέιμς Τζέφρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απορρίπτει ο Ερντογάν την εκεχειρία, ενώ αναπτύσσονται Ρωσικά στρατεύματα στη Β.Συρία με τη συνδρομή των … ΗΠΑ – Στην Άγκυρα ο Πενς

Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατοική Συρία θα τερματιστεί εφόσον οι Κούρδοι παραδώσουν τα όπλα και εάν αποσυρθούν από τη λεγόμενη «ασφαλή ζώνη». Αυτές είναι οι  προϋποθέσεις για τον τερματισμό της τουρκικής εισβολής, όπως τις έθεσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας ότι έως τότε καμία δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει την Τουρκία.

Η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί όταν θα ολοκληρωθεί και η «ασφαλής ζώνη» διεμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας λίγο – πολύ την απάντηση που έδωσε στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή