Στην Βουλή ο έλεγχος εταιρειών διαχείρισης περιουσίας των τραπεζών

Υπάρχουν πληροφορίες ότι «γίνονται κοντραμπάντα μεταξύ αυτών των εταιρειών.

Την εισήγηση του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών για την εγγραφή θέματος για τον έλεγχο των εταιρειών διαχείρισης της περιουσίας των τραπεζών, αποδέχθηκε η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Περδίκη.
 
Σε δηλώσεις ύστερα από τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής, ο κ. Περδίκης είπε ότι «όλα αυτά τα Ταμεία (Fund) θεωρούμε ότι λειτουργούν χωρίς να υπάρχει έλεγχος, προσθέτοντας πως «υπάρχουν ζητήματα και καταγγελίες που μιλούν ότι στα ΔΣ ή στο προσωπικό αυτών των εταιρειών συμμετέχουν στελέχη των ιδίων των τραπεζών».
 
«Υπάρχουν πληροφορίες ότι συμμετέχουν κτηματομεσίτες και γίνεται μια μεγάλη μεταφορά περιουσίας από τους δανειολήπτες προς συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι «αυτές οι εταιρείες δεν συμμορφώνονται με τις νομοθεσίες και εφαρμόζουν ληστρικές και καταπιεστικές προς τους δανειολήπτες συμπεριφορές».
 
Είπε ακόμη πως υπάρχουν πληροφορίες ότι «γίνονται κοντραμπάντα μεταξύ αυτών των εταιρειών και δημιουργείται και ολιγοπώλιο, ότι τείνει η κατάσταση όπως διαμορφώνεται να συγκεντρωθεί η εργασία της διαχείρισης των ΜΕΔ των τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα σε κάποιες συγκεκριμένες εταιρείες».
 
«Όλα αυτά πρέπει να τα βάλουμε κάτω, να τα συζητήσουμε με τους αρμόδιους και ίσως να χρειαστεί να δημιουργηθεί καινούργιο νομικό πλαίσιο για την λειτουργία αυτών των εταιρειών το οποίο να στηρίζεται στην διαφάνεια και στον σταθερό και συνεπή έλεγχο», κατέληξε ο κ. Περδίκης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ