Κοινότητες της Πάφου ζητούν τραπεζικά υποκαταστήματα στην περιοχή

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των τραπεζικών υποκαταστημάτων σε Στρουμπί και Πολέμι.

Tην λειτουργία υποκαταστημάτων τραπεζών στην ύπαιθρο διεκδικούν κάτοικοι  είκοσι κοινοτήτων στην Επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι  κάτοικοι 20 περίπου κοινοτήτων της περιφέρειας αυτής οργανώνουν το απόγευμα  εκδήλωση διαμαρτυρίας ζητώντας από τις διευθύνσεις των τραπεζών να κρατήσουν σε λειτουργία καταστήματα στην ύπαιθρο.

Όπως αναφέρουν σε γραπτές τους ανακοινώσεις οι συντονιστές της εκδήλωσης Χρύσανθος Σαββίδης και Σύλβια Αντωνίου, η ύπαιθρος της Πάφου έχει εγκαταλειφθεί εντελώς και το ένα κτύπημα διαδέχεται το άλλο.

Οι κάτοικοι , σημείωσαν, βρίσκονται σε απόγνωση και η απόφαση των τραπεζών να κλείσουν τα παραρτήματα τους σε Στρουμπί και Πολέμι δημιουργεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μμ στην περιοχή  Λεμονάρι για να διατρανώσουν, ανέφεραν,  ότι  οι κάτοικοι της υπαίθρου δεν είναι Πολίτες Β Κατηγορίας.

Οι κοινότητες που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας είναι οι κοινότητες  Γιόλου, Μηλιού, Στρουμπί, Θελέτρας, Κάθηκα, Πάνω Αρόδες, Πολέμι , Ψάθι, Άγιος Δημητριανός, Δρυνιά, Δρύμου, Μηλιά, Φύτη, Λάσα, Σίμου , Κρήτου Μαρόττου, Καναβιού, Ασπρόγια, και Παναγιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ