Η νέα κρεμαστή γέφυρα του Καΐρου μπήκε στη λίστα Γκίνες

«Τάχυα Μάσρ».

Εδώ και λίγες μέρες, η Αίγυπτος μπορεί να είναι περήφανη ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου, πλάτους 67,36 μέτρων, που εγκαινίασε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι.
 
Το όνομα της εν λόγω γέφυρας «Τάχυα Μασρ» συνδέεται με το ομώνυμο κίνημα που αναπτύσσεται στη Χώρα του Νείλου για την οικονομική της ανάπτυξη μετά την Αιγυπτιακή Επανάσταση και που μεταφράζεται στο «Ζήτω η Αίγυπτος», αντικατοπτρίζοντας στις προσπάθειες του σημερινού ηγέτη της, Αλ Σίσι, να την διατηρήσει στο υψηλότερο σκαλοπάτι ανάπτυξης και καταξίωσης ανάμεσα στις χώρες του αραβικού κόλπου και της Μέσης Ανατολής.
 
Να σημειωθεί ότι η εν λόγω επιβλητική κρεμαστή γέφυρα που συνδέει τις δύο όχθες του Νείλου, στα βόρεια περίχωρα του Καΐρου, πλησίον του κέντρου της πόλης, κατασκευάστηκε από το μεγάλο εγχώριο όμιλο Arab Contractors, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του αιγυπτιακού Στρατού.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, για την γέφυρα δούλεψαν 4.000 μηχανικοί, τεχνικοί και εργάτες Αιγύπτιοι και η όλη κατασκευή της ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο χρόνια. Διαθέτει έξι κυκλοφοριακές διαδρομές προς κάθε κατεύθυνση. Περίπου ένα εκατομμύριο κυβικά μέτρα τσιμέντο καθώς και χαλύβδινο σύρμα μήκους 1.400 χιλιομέτρων, χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της.
 
Το εν λόγω έργο αποτελεί μέρος του εθνικού προγράμματος οδοποιίας της χώρας, το οποίο προβλέπει την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό οδικού δικτύου συνολικού μήκους 8.000 χλμ. με συνολικό εκτιμώμενο κόστος ύψους περίπου 9,6 δις δολαρίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ