Στην Κύπρο ο Γενικός Διευθυντής Έρευνας της Κομισιόν

Θα έχει σειρά επαφών και διάλογο με τους πολίτες.

Ο Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Eric Paquet θα βρίσκεται στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα, στις 21 και 22 Μαΐου.

Ο κ. Paquet θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το χαρτοφυλάκιο της Έρευνας και της Καινοτομίας στην κυβέρνηση, καθώς και με μέλη της πανεπιστημιακής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας. Ο κ. Paquet θα επισκεφθεί το Κυπριακό Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και το Κέντρο Αριστείας ΚΙΟΣ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο κ. Paquet θα επισκεφθεί επίσης και την νέα Βιβλιοθήκη, η οποία χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την Τετάρτη 22 Μαΐου, ο κ. Paquet θα έχει Διάλογο με τους Πολίτες με θέμα "Από το Horizon 2020 έως το Horizon Europe: Προοπτικές Έρευνας και Καινοτομίας για την Κύπρο".

Ο Διάλογος με τους Πολίτες θα διεξαχθεί στο Υπουργείο Οικονομικών (αίθουσα συνεδρίων, ισόγειο, 10:30-12:00) και είναι ανοιχτός στο κοινό. Η συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά και ο συντονισμός θα γίνει από τον Ευγένιο Επαμεινώνδου, Λειτουργός Προγραμματισμού ΓΔ ΕΠΣΑ.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης θα είναι η δημοσιογράφος Δόνα Καπαρτή. 

Η επίσκεψη του κ. Paquet στην Κύπρο συνδιοργανώνεται με τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΓΔ ΕΠΣΑ) και από τον Επικεφαλής Επιστήμονα Έρευνας και Καινοτομίας Δρα Κυριάκο Κόκκινο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ