Η Πάφος συνεχίζει να πρωτοπορεί στις πωλήσεις ακίνητων σε Ευρωπαίους και άλλους ξένους αγοραστές

Η Πάφος  συνεχίζει να παραμένει πρώτη  στις πωλήσεις ακινήτων σε ξένους αγοραστές και επενδυτές τόσο Ευρωπαίους αλλά και υπηκόους από τρίτες χώρες και το 2019 με ποσοστό 37,6% σε σύγκριση με τη Λεμεσό, η οποία ακολουθεί με 33,1%. Η Λάρνακα είναι τρίτη με 17,5%, ακολουθεί η Αμμόχωστος με 6,8% και τελευταία η Λευκωσία με μόλις 5.0%.

Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019, ο αριθμός των πωλήσεων αυξήθηκε κατά 17%, φτάνοντας τα 7.044 σε σύγκριση με 6.016 την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σε ποσοστιαίες μονάδες, οι πωλήσεις στην Πάφο αυξήθηκαν κατά 27% με την Λευκωσία να ακολουθεί με 23%

Oι εγχώριες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 24% με τις πωλήσεις προς τρίτες χώρες και σε υπηκόους της ΕΕ να έχουν αυξηθεί κατά 9%.

Η περιοχή της Πάφου έχει γίνει πόλος έλξης για τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες κυρίως από την Ευρώπη αλλά και από υπηκόους τρίτων χωρών. Η γραφική πόλη της Πάφου και ολόκληρη η πανέμορφη επαρχία θεωρείται η πιο ασφαλής περιοχή στο νησί, όπου μπορεί  κάποιος με την οικογένεια του να ζήση, να εργαστεί και να κάνει τις διακοπές του.

Το τέλειο κλίμα μαζί με τη νέα κοσμοπολίτικη κουλτούρα στην περιοχή αύξησαν τη παρουσία ξένων αγοραστών, επενδυτών και επιχειρηματιών. Η Πάφος συνεχίζει να αναγνωρίζεται ως μια από τις καλύτερες πόλεις όπου κάποιος μπορεί να αγοράσει ένα εξοχικό σπίτι στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ