Σερβία-Βουλγαρία: ενισχύεται η οικονομική συνεργασία μεταξύ τους

Δεσμεύτηκαν και για ενίσχυση της συνεργασίας τους σε όλα τα επίπεδα.

Τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας της Σερβίας με τη Βουλγαρία αναζήτησαν στη Σόφια, τα μέλη της επιτροπής οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Σερβίας Νέναντ Πόποβιτς, τόνισε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο και χαρακτηρίζονται από έντονο πολιτικό διάλογο και την αμοιβαία δέσμευση για την επίτευξη του στόχου βελτίωσης της συνεργασίας σε όλα τα πεδία ενδιαφέροντος.

Ο κ. Πόποβιτς, επισήμανε, ότι τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της επιτροπής για την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών είναι ικανοποιητικά και ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομίας Εμίλ Καρανικόλοφ, που επίσης προεδρεύει της επιτροπής μαζί με τον ίδιο, "έκανε εξαιρετικές προτάσεις για την ανάπτυξη της διμερούς και της περιφερειακής συνεργασίας".

Ο κ. Πόποβιτς, σημείωσε, επίσης, ότι οι εμπορικές σχέσεις με τη Βουλγαρία καταγράφουν σταθερά ανοδική τροχιά. Το 2018, η αξία του διμερούς εμπορίου διαμορφώθηκε περίπου σε ένα δισ. ευρώ και το 2019 αναμένεται αύξηση που θα 'αγγίξει' το 10% έως και 15%. Χαρακτηριστικό είναι ότι τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους, η αξία του διμερούς εμπορίου διαμορφώθηκε σε 886 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ