Αρχική Ενέργεια Άγονος και ο 2ος διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ σε...

Άγονος και ο 2ος διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη & Φλώρινα

0
λιγνιτικές μονάδες ΔΕΗ
Διαφήμιση

Καμία προσφορά δεν κατατέθηκε σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, ημέρα λήξης του διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και τη Φλώρινα.

Όπως ανακοίνωσε η επιχείρηση, ως τις 12 το μεσημέρι, που έληξε η προθεσμία για την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων, δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από επενδυτές.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης την Πέμπτη 18 Ιουλίου προκειμένου ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος.

Δεύτερος διαγωνισμός

ΔΕΗ

Πρόκειται για τον δεύτερο κατά σειρά διαγωνισμό για τις μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη διαδικασία είχε κηρυχθεί επίσης άγονη καθώς είχε κατατεθεί μία μόνο προσφορά από την Μυτιληναίος για τη Μελίτη Φλώρινας, η οποία όμως απείχε από την αποτίμηση της μονάδας, ενώ η κοινοπραξία SEV.EN ENERGY – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υπέβαλε προσφορά για το σύνολο των μονάδων αλλά υπό προϋποθέσεις που ήταν εκτός προδιαγραφών του διαγωνισμού.

Η πώληση των μονάδων επιβλήθηκε σε εφαρμογή απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη.

Διαφήμιση