Αρχική Πολιτισμός Κυριάκος Μητσοτάκης: Πράσινες παρεμβάσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πράσινες παρεμβάσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

0
athina
Διαφήμιση

Πέντε εμβληματικά έργα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεών του στη Βουλή.

Με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μέσω της ενίσχυσης του πρασίνου αλλά και της καλύτερης αξιοποίησης των ελεύθερων χώρων, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε μια σειρά από παρεμβάσεις που αναμένεται να αλλάξουν ριζικά την εικόνα των δύο πόλεων, τονώνοντας ταυτόχρονα την επιχειρηματικότητα.

Για κάποιες από αυτές βέβαια είχαν γίνει ανακοινώσεις και σχέδια και στο παρελθόν, όμως, εδώ είμαστε, θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, με την ελπίδα να μην μείνουν και πάλι στα συρτάρια των υπουργείων.

Οι παρεμβάσεις

Μουσείο

Τα έργα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι:

  • η ενοποίηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο,
  • η κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού,
  • η μεταμόρφωση των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης,
  • η μετατροπή των κτημάτων στο Τατόι σε αγροδιατροφική μονάδα και
  • η δημιουργία κέντρου καινοτομίας στο Κερατσίνι.

«Αυτές οι πέντε κύριες παρεμβάσεις στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας απαντούν ταυτόχρονα σε τοπικές αλλά και εθνικές ανάγκες ενώ συνδυάζουν τη βελτίωση της ζωής των πολιτών με την ανάπτυξη της χώρας», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «τα εμβληματικά αυτά έργα θα ανακουφίσουν εκατομμύρια κατοίκους, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας ενώ θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα και της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης».

Ενοποίηση Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου-Μετσόβιου Πολυτεχνείου

EMP2

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επέκταση και ενοποίηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ένα έργο που όπως υποστήριξε θα αναγεννήσει εξ ολοκλήρου τις γύρω περιοχές και κυρίως τα Εξάρχεια, την Πατησίων και την Ομόνοια. «H Αθήνα αποκτά έναν νέο πόλο πολιτισμού και διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος», υπογράμμισε, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι οι διαδικασίες βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, με χρηματοδότηση των πρώτων μελετών από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού

korudallos

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τις φυλακές Κορυδαλλού: οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις θα κατεδαφιστούν και οι φυλακές θα μεταφερθούν εκτός αστικού ιστού. Στη θέση τους θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκο με χώρους άθλησης και καλλιτεχνικής δημιουργίας. «Ο Κορυδαλλός και οι γύρω γειτονιές, επιτέλους, θα ανασαίνουν», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ανάπλαση του πρώην Βασιλικού Κτήματος στο Τατόι

Ανάπλαση του πρώην Βασιλικού Κτήματος στο Τατόι

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την πλήρη ανάπλαση του πρώην Βασιλικού Κτήματος στο Τατόι, το οποίο θα ανοίξει για τους πολίτες. Τα σχέδια περιλαμβάνουν μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, ειδικό μουσείο, και τη λειτουργία πρότυπης αγροδιατροφικής μονάδα για προϊόντα «ειδικής ετικέτας». Όσο για τους κήπους, θα αξιοποιηθούν με διαδρομές περιπάτου, ώστε ο χώρος να αναζωογονηθεί και να καταστεί φιλόξενος για το κοινό.

Διεθνές κέντρο καινοτομίας στη Δραπετσώνα

Διεθνές κέντρο καινοτομίας στη ΔραπετσώναΣε μητροπολιτικό πάρκο που θα φιλοξενεί αθλητικές αλλά και καλλιτεχνικές δράσεις μετατρέπονται 204 στρέμματα στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Στο ίδιο σημείο ιδρύεται διεθνές κέντρο καινοτομίας σε συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις τεχνολογίας του εξωτερικού. «Στον χώρο των παλαιών Λιπασμάτων ανθίζουν πλέον ο πολιτισμός και η τεχνολογική πρόοδος».

Αναβαθμίζεται ο χώρος της ΔΕΘ

ΔΕΘ1

Στο ίδιο πλαίσιο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ θα μεταμορφωθούν σε ένα σύγχρονο και διαδραστικό πάρκο πρασίνου που θα δώσει στην έκθεση την αίγλη που της αξίζει για τους ξένους επισκέπτες και την εμπορική και πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης.

Διαφήμιση