Αρχική Πολιτισμός ΕΟΤ: Ούγγροι δημοσιογράφοι στην Κρήτη

ΕΟΤ: Ούγγροι δημοσιογράφοι στην Κρήτη

0
Κρήτη
Διαφήμιση
Την Κρήτη της ιστορίας, των παραδόσεων και των μύθων επισκέφθηκαν από τις 13 έως τις 18 Οκτωβρίου έξι Ούγγροι δημοσιογράφοι, στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ταξιδιού (press trip) που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας, στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκει και η αγορά της Ουγγαρίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τις Δ/νσεις Τουρισμού των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων και με την υποστήριξη της Aegean Airlines. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η γνωριμία των Ούγγρων δημοσιογράφων με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, όπως η κρητική φιλοξενία, η γαστρονομία, η παράδοση και το μοναδικό φυσικό κάλλος του, που το καθιστούν ως έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς όχι μόνο της Μεσογείου αλλά και του κόσμου.

Στο press trip συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι κορυφαίων ΜΜΕ της Ουγγαρίας Vivien Bencze για το περιοδικό nlcafe (2,5 εκ. αναγνώστες), Peter Vigh για το περιοδικό Ecolife, Tekla Tukacs για το περιοδικό Femcafe (2 εκ. αναγνώστες), Andrea Szekeres για το περιοδικό Travelo αποκλειστικά για ταξίδια, Kristina Janotka για το ποικίλης ύλης περιοδικό Hot magazin και Agnes Vago του Tourismus online.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο και επισκέψεις σε όλες τις πόλεις της Κρήτης (Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά), σε παραδοσιακά χωριά (Μαργαρίτες, Ανώπολη Χανίων, Χώρα Σφακίων, Λουτρό), σε  μνημεία παγκοσμίου εμβέλειας όπως η Κνωσσός και ιστορικής σημασίας όπως η Μονή Αρκαδίου και η Σπιναλόγκα, καθώς και σε τοπία εξαιρετικού κάλους όπως το Κουρταλιώτικο φαράγγι και το φαράγγι του Ίμβρου. Επίσης, οι Ούγγροι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε workshop παραγωγής τυριού και παραδοσιακής μαγειρικής στον Άγιο Νικόλαο, να γευτούν εξαιρετικά κρασιά εμπνευσμένων νέων οινοπαραγωγών και να επισκεφτούν εργαστήριο αγγειοπλαστικής.

Τα τελευταία χρόνια, η Κρήτη περιλαμβάνεται σταθερά στους πλέον αγαπημένους προορισμούς των Ούγγρων τουριστών, γεγονός που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2020, με βάση τις εκτιμήσεις των παραγόντων της ουγγρικής τουριστικής αγοράς.

Διαφήμιση