Αρχική Περιβάλλον Πρασινίζει η Κατερίνη με σημαντικές παρεμβάσεις του Δήμου

Πρασινίζει η Κατερίνη με σημαντικές παρεμβάσεις του Δήμου

0
katerini2 572 x 600
Διαφήμιση

Εκτενείς παρεμβάσεις με στόχο τη δημιουργία μιας πράσινης Κατερίνης, σχεδιάζει και υλοποιεί σταδιακά η αρμόδια αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου. Ήδη έχει υλοποιήσει περίπου 4.000 φυτεύσεις δένδρων, θάμνων και λουλουδιών, στις 30 τοπικές κοινότητες του δήμου.

Στη Δημοτική Ενότητα Κατερίνης δέκα συνεργεία πρασίνου θα προχωρήσουν σε εργασίες κοπής δένδρων όλες τις τοπικές κοινότητες του δήμου (Καλλιθέα, Περίσταση, Παραλία, Σεβαστή, Χράνη κ.α.).

«Έως το τέλος του 2020 αναμένεται με την αειφορική διαχείριση του πρασίνου να αλλάξει εικόνα ο δήμος της Κατερίνης. Σχεδιάζουμε μια γενικευμένη εξόρμηση της αλλαγής του περιβάλλοντος και του πρασίνου για την αλλαγή της όψης του δήμου», εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κήπου.

Ο σχεδιασμός

katerini4 620x354

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα υλοποίησης του σχεδιασμού της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου. Μεγαλύτερη βαρύτητα θα δοθεί στις τοπικές κοινότητες, το κέντρο της Κατερίνης και το παραλιακό μέτωπο.

«Προχωρούμε με την εντατικοποίηση των εργασιών μας και το αποτέλεσμα ευελπιστούμε θα αρχίσει να φαίνεται από τους επόμενους μήνες», τονίζει ο κ. Κήπου.

Αιτήματα δημοτών

katerini5

Τα συνεργεία της αντιδημαρχίας ανταποκρίθηκαν σε 50 αιτήματα δημοτών και έγιναν παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία του δήμου και στο 70% των κοινόχρηστων χώρων της πόλης.

Οι εργασίες κλαδέματος δένδρων και θάμνων αφορούν 1.022 δέντρα και 3.000 θάμνους και μπορντούρες σε κεντρικές οδούς και πλατείες και σχολεία.

Ακόμη, 500 δένδρα θα φυτευτούν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου και επιπλέον 1.000 φυτά του επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον κ. Κήπου.

Διαφήμιση