Αρχική Περιβάλλον Ρέθυμνο: Αναπλάσεις μέσω Πράσινου Ταμείου

Ρέθυμνο: Αναπλάσεις μέσω Πράσινου Ταμείου

0
agios basileios
Διαφήμιση

Το ποσό των 245.000 ευρώ έλαβε ο δήμος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου από το «Πράσινο Ταμείο» για δύο έργα που αναβαθμίζουν το περιβάλλον και αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές και την ιστορία οικισμών του δήμου.

Αναπλάσεις

mariou

«Ανάπλαση πλατείας του οικισμού Μαριού»: Το έργο με προϋπολογισμό 140.000 ευρώ, προβλέπει παρεμβάσεις που θα αναδείξουν ολόκληρο τον γραφικό οικισμό. Οι παρεμβάσεις αφορούν την απόξεση υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα και τοποθέτηση εγχάρακτου έγχρωμου για τη διαμόρφωση της πλατείας, διαμόρφωση χώρων στάθμευσης, κατασκευή πεζοδρομίων με βιομηχανικό δάπεδο και στάσεων λεωφορείων, όδευση τυφλών, ράμπες για αναπηρικά αμαξίδια, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, κάδων απορριμμάτων και βέβαια φυτεύσεις.

«Διαμόρφωση πλατείας στη θέση Κουτρουλιανό νερό του οικισμού Ακτούντα της Κοινότητας Αρδάκτου»: Το έργο, με προϋπολογισμό 105.000 ευρώ, αφορά την αναβάθμιση ενός χώρου μοναδικής φυσικής ομορφιάς με ιδιαίτερη ιστορική και συναισθηματική αξία για τους κατοίκους αφού εκεί πραγματοποιούνταν στο παρελθόν οι κοινωνικές εκδηλώσεις, οι τοπικές εορτές και παραδοσιακά γλέντια. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι εργασίες διαμόρφωσης που θα εκτελεστούν είναι κατασκευή λιθοδομών περιμετρικά με ακανόνιστη πέτρα, αρμολογημένες πλακοστρώσεις στο χώρο της πλατείας, ανάδειξη της παλαιάς βρύσης, βιομηχανικό χτενιστό στην οδό πρόσβασης, τοποθέτηση σταθερών τραπεζιών και πάγκων, ψησταριάς, σταθερής εξέδρας, πίστας χορού, κατασκευή πέργκολας για την προστασία της υπάρχουσας πηγής, φωτισμός και χώρος WC.

Σκληρή προετοιμασία

«Οι νέες εγκρίσεις από το Πράσινο Ταμείο, το οποίο απαιτεί πλήρεις φακέλους και ώριμες μελέτες, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την καθημερινή, αδιάκοπη και σκληρή δουλειά που γίνεται στον δήμο μας από τις Διοικητικές, Οικονομικές και Τεχνικές Υπηρεσίες μας και τους ευχαριστώ θερμά» δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης.

Διαφήμιση