Αρχική Καταστροφές Η Βικτώρια «χτυπάει» όλη την Ελλάδα

Η Βικτώρια «χτυπάει» όλη την Ελλάδα

0
viktoria
Διαφήμιση

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει όλη Ελλάδα από την κακοκαιρία «Βικτώρια», όπου τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Προβλήματα και στην Αττική

Στην Αττική, κατά τη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική δέχτηκε 15 κλήσεις για άντληση υδάτων από τις περιοχές του Αλίμου, της Γλυφάδας και των Αμπελοκήπων.

Και οι οδηγοί πρέπει να είναι υπομονετικοί καθώς η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση:

  • στον Κηφισό,
  • στη λεωφόρο Κηφισίας,
  • στη Μεσογείων,
  • στην Αλεξάνδρας,
  • στην Ποσειδώνος -ιδιαίτερα από το ύψος του Ελληνικού έως τον Φλοίσβο- καθώς και
  • στη Βασ. Σοφίας.

athina

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στην Κρήτη

Η κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη και συγκεκριμένα τα Χανία, είχε ως αποτέλεσμα να αποκολληθεί η διάβαση στον Κερίτη, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αντιμετωπίζουν πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Δημότες της περιοχής του Αλικιανού βρίσκονταν όλο το βράδυ της Τρίτης στην προσωρινή διάβαση για να αποτρέψουν τυχόν ατύχημα. Ωστόσο, μόλις φούσκωσε ο ποταμός, έκλεισαν το δρόμο και διέκοψαν την κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορική γέφυρα του Κερίτη είχε καταστραφεί από την ισχυρή κακοκαιρία που έγινε πριν από ένα χρόνο στην περιοχή και τότε οι κάτοικοι του Αλικιανού κατασκεύασαν μία πρόχειρη διάβαση για να διευκολυνθεί η διέλευσή τους από τον Αλικιανό προς τα Χανιά.

Αυξάνονται τα προβλήματα στην κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο Σκινέ-Φουρνέ λόγω προγραμματισμένων έργων, που ξεκίνησαν πριν από μέρες. Στο οδικό δίκτυο Σκινέ-Σούγιας δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία λόγω των μικρών κατολισθήσεων όπως παρατηρείτε στις φωτογραφίες του flashnews.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυκλοφορία πραγματοποιείται κανονικά από Πατελάρι, Γαβρανού, Κουφός, Αλικιανός του Δήμου Πλατανιά. Ωστόσο, συνιστάται προσοχή στην κυκλοφορία, λόγω κατολισθήσεων.

Κατολισθήσεις γίνονται και στη Νοτιοδυτική Κίσαμο και συγκεκριμένα σε Πλοκαμιανά, Σφηνάρι και Μελισσουργείο. Συνεργεία του Δήμου Κισάμου καθαρίζουν τους δρόμους ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων. Συνίσταται μεγάλη προσοχή και στα Εννιά Χωριά, λόγω των κατολισθήσεων αλλά και των φερτών υλικών που υπάρχουν στους δρόμους και τα οποία μεταφέρθηκαν από ξεχειλισμένα ρυάκια.

Αυτή την ώρα η βροχόπτωση είναι έντονη σε πολλές περιοχές του Νομού Ηρακλείου ενώ τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Μεσαράς.

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη, Αρχιπύραρχο Νίκο Λαγουδάκη, η υπηρεσία έχει κληθεί σε περίπου 8 περιστατικά άντλησης υδάτων σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Για προληπτικούς λόγους, πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν διασκορπιστεί γύρω από επικίνδυνα σημεία όπου υπάρχουν ποταμοί καθώς εξαιτίας της δυνατής βροχής φουσκώνουν γρήγορα, όπως έγινε στην περιοχή του Κόκκινου Πύργου.

kriti

«Πνίγεται» Κέρκυρα

Κύματα που καλύπτουν την παραλιακή οδό της Γαρίτσας, δεμένα πλοία ανοιχτού τύπου, πτώσεις μεγάλων κλαδιών και πλημμυρισμένοι δρόμοι είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «κατά τις βραδινές ώρες η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει 60 συμβάντα που αφορούσαν κοπές δέντρων από το οδικό δίκτυο, αντλήσεις νερών από σπίτια και καταστήματα, αλλά και διασώσεις οδηγών και επιβατών από οχήματα, όταν αυτά παρασύρθηκαν από ρέματα στη νότια Κέρκυρα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες προκάλεσαν κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου σε όλο το νησί, καθώς και διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού εξυπηρετείται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ η Πολιτική Προστασία των τριών δήμων και της περιφέρειας είναι σε επιφυλακή».

Στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στην περιοχή του Χλωμού, ενώ πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον Άγιο Γεώργιο λόγω των πλημμυρών. Αρκετές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα, ενώ υπάρχουν και πτώσεις βράχων σε πολλά σημεία.

Σύμφωνα με το Corfutvnews, ο δήμαρχος Νότου, Κώστας Λέσσης, έχει καλέσει σε σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς με στόχο να ζητηθεί η βοήθεια του κρατικού μηχανισμού. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Πολιτική Προστασία του δήμου ήταν όλο το βράδυ σε επιφυλακή.

kerkura

Πολλά προβλήματα στην Κεφαλονιά

Στους δρόμους βρίσκονται τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Βαγγέλης Ανδρεάτος μίλησε για μεγάλη ποσότητα νερού που έπεσε το βράδυ της Τρίτης στο νησί.

«Η Φάλαρη έχει κλείσει και λόγω της νύχτας δεν ήταν δυνατόν να εκτιμηθεί η κατάσταση και το μέγεθος της ζημιάς. Αυτήν την ώρα όμως (12.30 μετά τα μεσάνυχτα) η περιοχή θυμίζει βιβλική καταστροφή» δήλωσε.

Η περιοχή Νύφι είναι για άλλη μία φορά αντιμέτωπη με το ρέμα. Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς το βράδυ μηχανήματα για να απομακρύνουν τις λάσπες και να προστατεύσουν τα τρία σπίτια που υπάρχουν στο ρέμα.

kefalonia

 

Τα μεγαλύτερα ποσοστά βροχής

Οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr κατέγραψαν πανελλαδικά τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 08:30 το πρωί της Τετάρτης.

Αναλυτικά:

  • Στον Αλικιανό 64,
  • Στο Ακρωτήριο Χανίων 63,
  • Στο Σπήλι Ρεθύμνου 52,
  • Στο κέντρο των Χανίων 46,
  • Στον Πλατανιά Χανίων 46,
  • Στην Ασή Γωνιά Χανίων 43,
  • Στην Παλαιοχώρα Χανίων 41 και
  • Στις Βρύσες Χανίων 39 χιλιοστά.

O καιρός την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα ηπειρωτικά και βαθμιαία στα νησιά του Αιγαίου, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 20 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, από 12 έως 19 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, από 18 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, από 17 έως 22 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως τους 24 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στο βορειοδυτικό Αιγαίο και στις Κυκλάδες τοπικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

vroxi a

Με πληροφορίες από: Εθνικό Αστεροσκοπείο, Τοπικός Τύπος, ΕΜΥ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση