Αρχική Επιχειρείν Νίκη στα σημεία των κατοίκων της Χαλκιδικής για τις Σκουριές

Νίκη στα σημεία των κατοίκων της Χαλκιδικής για τις Σκουριές

0
Σκουριές
Διαφήμιση

“Πόσο αξίζει η ζωή; Πόσους κόκκους χρυσού αξίζει η ζωή;” διερωτήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PETI) αρμόδιας για τις αναφορές πολιτών, αναφορικά με την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής. “Η καταστροφή στο περιβάλλον, στους ανθρώπους, στον πολιτισμό, στην κληρονομιά μας, είναι τεράστια. Η καταστροφή στον υδροφόρο ορίζοντα, στο θαλάσσιο περιβάλλον, στα χωριά, δεν μπορούν να εξισωθούν με 600 ή και με χίλιες θέσεις εργασίας”, είπε χαρακτηριστικά.

Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να διατηρήσει ανοιχτό το ζήτημα και να συνεχίσει την διερεύνησή του και με αποστολή Περιβαλλοντικών Παρατηρητών, προκειμένου να εξετάσουν επί τόπου τις καταγγελίες για τις καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής.

Ανοιχτή υπόθεση

Skouries 2

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται νίκη του κινήματος των κατοίκων, οι οποίοι παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή με ολοκληρωμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις. Ο Κώστας Αρβανίτης υπερασπίστηκε τον αγώνα τoυς, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση πρέπει να παραμείνει ανοιχτή, “να στείλουμε παρατηρητές στην περιοχή, να πάμε το θέμα στην αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος (ENVI). Να δούμε αν όλα αυτά που γίνονται έχουν σχέση με την Ευρωπαϊκή πολιτική για το περιβάλλον, ειδικά στην περιβαλλοντική κρίση που βιώνουμε σήμερα. Η ΕΕ και η επιτροπή έχει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο εδώ, γιατί ό,τι γίνει σήμερα στις Σκουριές, στην Χαλκιδική, θα ξαναγίνει αύριο στη Θράκη και μετά στη Βουλγαρία. Πρέπει να δράσουμε χτες”.

Διαφήμιση