Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 18:57

Πωγωνοπλαστική - Μία επέμβαση που θα αλλάξει την ψυχολογία σας

Γράφτηκε από την
Πωγωνοπλαστική - Μία επέμβαση που θα αλλάξει την ψυχολογία σας

 

Το μικρό και αντιαισθητικό πηγούνι, μπορεί να διορθωθεί με ενθέματα σιλικόνης, εφόσον η σύγκλιση των δοντιών είναι φυσιολογική και δεν έχει επηρεαστεί.

Η διαδικασία αυτή αφενός απαιτεί γενική νάρκωση, αλλά αφετέρου δεν χρειάζεται παραμονή στο νοσοκομείο. Μία εναλλακτική πρακτική είναι η χρήση λιπώδους ιστού ή ενέσιμων εμφυτευμάτων, με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Αφαίρεση τοπικού πάχους στο προγούλι με λιποαναρρόφηση

Η περίσσεια λίπους στην περιοχή μπορεί να αφαιρεθεί με λιποαναρρόφηση, ώστε να επιδιορθωθεί. Αν το προγούλι είναι απόκτημα χρόνων ή πάχους -δηλαδή το πρόβλημα είναι πιο έντονο- τότε προτείνεται μία πιο επεμβατική μέθοδος με ανοιχτό χειρουργείο.

Τοπικά γίνονται μικρές τομές στο πιγούνι ή πίσω από το αυτί. Διαφορετικά, αν το πρόβλημα είναι μεγάλο, η παρέμβαση του πλαστικού χειρουργού μπορεί να γίνει και στο πρόσωπο, τραβώντας το δέρμα του λαιμού προς τα πίσω.

Με την πωγωνοπλαστική - γενειοπλαστική λοιπόν, ο γιατρός επεμβαίνει στην περιοχή του λαιμού, ο οποίος εκ φύσεως γερνάει πιο εύκολα από τις άλλες περιοχές του προσώπου.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της επέμβασης;

  • τα αποτελέσματα της γενειοπλαστικής είναι μόνιμα
  • η τεχνική μπορεί να αποφασιστεί από τον πλαστικό χειρουργό κατόπιν εξέτασης και συνεννόησης με τον ασθενή
  • ο ασθενής αναρρώνει πολύ εύκολα και σχετικά γρήγορα
  • παράλληλα με την πωγωνοπλαστική, μπορούν να γίνουν κι άλλες συνδυαστικές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, για καλύτερα αποτελέσματα τόσο στο πρόσωπο όσο και το σώμα
  • η γενειοπλαστική είναι από τις λίγες επεμβάσεις που μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία
  • δεν εμφανίζονται επιπλοκές

Για να μπορέσετε να επικοινωνήσετε με την πλαστικό χειρουργό, το μόνο που χρειάζεται είναι να μπείτε στην ιστοσελίδα της για να βρείτε και όλες τις υπηρεσίες.

Πλαστικός Χειρουργός Νεκταρία Λαμπρινάκη


NEWSLETTER