Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 11:12

Μεσσηνία: Έκλεβαν αυτοκίνητα και επιχειρήσεις και μετά έκαιγαν τα οχήματα - Συνελήφθησαν για ρευματοκλοπή

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Έκλεβαν αυτοκίνητα και επιχειρήσεις και μετά έκαιγαν τα οχήματα - Συνελήφθησαν για ρευματοκλοπή

Έκλεβαν αυτοκίνητα, τα χρησιμοποιούσαν για κλοπές σε διάφορες επιχειρήσεις και έπειτα τα εγκατέλειπαν, αφού πρώτα τα έκαιγαν. Αυτός ήταν από τον Σεπτέμβριο ο τρόπος δράσης ομάδας ρομά, δύο εκ των οποίων πάντως συνελήφθησαν για... ρευματοκλοπή.

Συγκεκριμένα το πρωί της Παρασκευής αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας διαπίστωσαν, ότι δύο αδέρφια, 17 και 19 ετών αντίστοιχα, ηλεκτροδοτούσαν παράνομα τα σπίτια τους στο Ασπρόχωμα και συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που ακολούθησε προέκυψε ότι ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας, που χρησιμοποιούσε κλεμμένα αυτοκίνητα για διευκόλυνση κλοπών και έπειτα επιχειρούσαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους βάζοντας φωτιά στα οχήματα.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 21 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπών σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.

Ειδικότερα τα ξημερώματα της 22ας Σεπτεμβρίου 2019 έκλεψαν αυτοκίνητο από τη Χώρα και έπειτα προχώρησαν σε κλοπές σε Χώρα, Χατζή, Αριστομένη, Εύα, Διόδια και Ανδρούσα. Ακολούθως έκαψαν το αυτοκίνητο στη Σπερχογεία.

Στη συνέχεια στις 4 Ιανουαρίου 2020 έκλεψαν αυτοκίνητο από τη Μεσσήνη και “χτύπησαν” βενζινάδικο στο δρόμο Ασπρόχωμα – Μεσσήνη αφαιρώντας το ποσό των 100 ευρώ και κάποια προϊόντα. Έπειτα το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο στο Ασπρόχωμα.

Στις 6 Ιανουαρίου κατάφεραν να κλέψουν αυτοκίνητο από την περιοχή του Αντικαλάμου, προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να διαρρήξουν εταιρεία διανομών στη ΒΙ.ΠΕ Καλαμάτας και έπειτα έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο στο Ασπρόχωμα.

Επίσης στις 12 Ιανουαρίου με αυτοκίνητο, που εκλάπη από την Μικρομάνη “χτύπησαν” μίνι μάρκετ στο Χαρακοπιό, κατάστημα με εργαλεία στη Λογγά, καταστήματα ψιλικών σε Εύα και Άρι, ενώ ανεπιτυχώς προσπάθησαν να μπουν σε κατάστημα στο Πεταλίδι και σε φαρμακείο στον Αριστομένη. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο και πάλι στο Ασπρόχωμα.

Τα παραπάνω αυτοκίνητα, πάντως δεν ήταν τα μόνα, που είχαν μπει στο στόχο των νεαρών. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχαν προσπαθήσει να κλέψουν κι άλλα αυτοκίνητα. Στις 9 Ιανουαρίου από τη Σπερχογεία, στις 10 Ιανουαρίου από τη Θουρία και στις 12 Ιανουαρίου από την Μικρομάνη. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις μάλιστα οι δράστες κατάφεραν να μπουν στο όχημα, αλλά έφυγαν με... άδεια χέρια καθώς δεν μπόρεσαν να τα θέσουν σε λειτουργία.

Υπολογίζεται ότι από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 8.000 ευρώ.

Η σύλληψή τους την Παρασκευή έγινε με την αυτόφωρη διαδικασία για την ρευματοκλοπή, ενώ παράλληλα σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες, καθώς και εμπρησμό, η οποία περιλαμβάνει άγνωστους συνεργούς

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER