Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 09:12

Κινηματογραφική καταδίωξη για ναρκωτικά στον αυτοκινητόδρομο

Γράφτηκε από την
Κινηματογραφική καταδίωξη για ναρκωτικά στον αυτοκινητόδρομο

Τους αστυνομικούς, που του έκλεισαν το δρόμο στα διόδια της Βελιγοστής την Κυριακή στις 4.30 το πρωί, επειδή είχαν πληροφορίες ότι μετέφερε ναρκωτικά, επιχείρησε να σκοτώσει πέφτοντας πάνω στα περιπολικά 33χρονος αυτοκινητιστής από την Τρίοδο.

Οι αστυνομικοί που τον καταδίωξαν πυροβόλησαν τις ρόδες της ΒΜW που οδηγούσε, αλλά ο ύποπτος κατόρθωσε με σκασμένα λάστιχα να φτάσει ως το Λεοντάρι. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο 38χρονου συνεργού του από την Αμφιθέα, αλλά λίγη ώρα αργότερα έπεσαν πάνω σε αστυνομικό μπλόκο στο Λεοντάρι. Ο 33χρονος πήδηξε έξω από το αυτοκίνητο την ώρα που το όχημα έκοβε ταχύτητα και εξαφανίστηκε στο δάσος, ενώ ο συνεργός του συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί νωρίτερα είχαν συλλάβει και ένα 55χρονο “προπομπό” της ΒΜW, με καταγωγή από τη Λογγά.

ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ

Ολα ξεκίνησαν στα διόδια της Βελιγοστής στις 4.30 το πρωί της Κυριακής, όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας μαζί με συναδέλφους τους της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) Μεσσηνίας έστησαν μπλόκο για να συλλάβουν τον οδηγό BMW μεγάλου κυβισμού. Είχαν πληροφορίες ότι είχε κοκαΐνη και χασίς κρυμμένα σε μια κρύπτη στο ταμπλό του αυτοκινήτου του και τα ξημερώματα της Κυριακής θα τα έφερνε από την Αθήνα στη Μεσσηνία. Ο 33χρονος αυτοκινητιστής είδε το μπλόκο  και επιχείρησε να φύγει προς Αθήνα περνώντας στο αντίθετο ρεύμα, αλλά απέναντι περίμενε αυτοκίνητο της Αστυνομίας και του έκοψε το δρόμο. Τότε έστριψε ξανά προς Καλαμάτα και άρχισε να χτυπά με μανία τα περιπολικά, με τους αστυνομικούς μέσα. Στη μανιώδη προσπάθειά του να μην τον πιάσουν, πήγε να πέσει και πάνω σε αστυνομικούς που στέκονταν έξω από τα αυτοκίνητα, τρακάροντας πάνω σε όποιο περιπολικό έκλεινε το δρόμο του. Χωρίς να έχουν άλλη επιλογή, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να βγάλουν τα πιστόλια τους και να του πυροβολήσουν τα λάστιχα. Τότε ο ύποπτος εμβόλισε ένα από τα περιπολικά και με τα λάστιχα σκασμένα βγήκε από τον αυτοκινητόδρομο από την κοντινή έξοδο. Στο δρόμο για να γυρίσει στην Αθήνα η BMW τον άφησε σε μια ερημική τοποθεσία κοντά σε ένα στάβλο στο Λεοντάρι.

Από εκείνο το σημείο ή κάπου εκεί κοντά τον πήρε με αυτοκίνητο 38χρονος κάτοικος Αμφιθέας. Οι αστυνομικοί όμως είχαν στήσει μπλόκα παντού και γύρω στις 9.30 το πρωί το αυτοκίνητο με τον 38χρονο και τον 33χρονο έπεσε σε ένα από αυτά κοντά στο Λεοντάρι της Μεγαλόπολης. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα σε ένα αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες, το οποίο κατευθυνόταν προς τη Μεγαλόπολη. Ο ένας, ο οδηγός, ήταν ο 38χρονος συλληφθείς από την Αμφιθέα και δίπλα του, στη θέση του συνοδηγού, καθόταν ο ύποπτος. Ο 33χρονος, αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς, άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και πήδηξε έξω, ενώ το αυτοκίνητο έκοβε ταχύτητα. Μόλις πετάχτηκε έξω άρχισε να τρέχει προς το δάσος και εξαφανίστηκε ενώ αναζητείται. Λίγη ώρα μετά οι αστυνομικοί βρήκαν παρατημένη και την BMW. Ο καταζητούμενος είχε πάρει από μέσα τα ναρκωτικά, αλλά είχε αφήσει 600 ευρώ. Επίσης οι αστυνομικοί ψάχνοντας την BMW βρήκαν στο κεντρικό ταμπλό κοντά στο ραδιόφωνο μια ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, όπου εκτιμούν πως έκρυβε ο 33χρονος το πακέτο με τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος από την Αμφιθέα υποστηρίζει πως ο 33χρονος του είπε στο τηλέφωνο ότι τράκαρε και του ζήτησε να πάει να τον πάρει.

Η… ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ

Σε μικρή απόσταση από την BMW, με άλλο αυτοκίνητο, προπορευόταν ως “προπομπός” ένας 55χρονος οδοντοτεχνίτης με καταγωγή από τη Λογγά, ο οποίος έχει συλληφθεί ξανά για ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί  τον άφησαν να περάσει από τα διόδια της Βελιγοστής και μετά μπλόκαραν τις διόδους απ' όπου θα μπορούσε να περάσει η BMW. Ο

55χρονος συνελήφθη λίγο πιο κάτω από άλλη ομάδα αστυνομικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 33χρονος αυτοκινητιστής μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα εμπορευόταν ο ίδιος. Αλλωστε, το ότι προσπάθησε να διαφύγει με τέτοια μανία επιβεβαιώνει τις υποψίες τους πως πρόκειται για σημαντική ποσότητα. Ενώ μόλις κατάφερε να ξεφύγει οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν κυνηγητό αναζητώντας τον 33χρονο και το αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τα τρία αυτοκίνητα, δύο κινητά τηλέφωνα και τα 600 ευρώ που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του καταζητούμενου.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο εισαγγελέας Δημήτρης Σταύρου άσκησε ποινική δίωξη στον 33χρονο καταζητούμενο αυτοκινητιστή για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση κατά της Αρχής και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούνται για απλή συνέργεια στη διακίνηση, καθώς και για υπόθαλψη εγκληματία. Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον 33χρονο, το οποίο αναμένεται να βγει σήμερα, ωστόσο δεν αποκλείεται ο καταζητούμενος να παραδοθεί μόνος του στις Αρχές.

Ν.Κ.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΟΣ

Συγγενής του 38χρονου που συνελήφθη στο Λεοντάρι ήρθε στα γραφεία της “Ε” και διαμαρτυρήθηκε έντονα επειδή το ρεπορτάζ “φωτογραφίζει” τον κατηγορούμενο, καθώς αναφέρει το χωριό που ζει και επειδή αναφέρεται ως “συνεργός” του καταζητούμενου 33χρονου. Πράγματι ο 38χρονος είναι “κατηγορούμενος ως συνεργός” και όχι συνεργός μέχρι τουλάχιστον να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση από τη δικαιοσύνη. Ομως δεν “φωτογραφίζεται” κανένας όταν αναφέρεται η ηλικία του και το χωριό του, αφού είναι δύσκολο για τους αναγνώστες να ανακαλύψουν την ταυτότητά του από αυτά τα δύο στοιχεία. Βεβαίως στο χωριό όλοι γνωρίζουν την ταυτότητα του κατηγορούμενου, αλλά στα χωριά και στις γειτονιές όλα είναι ήδη γνωστά πριν τα μάθουν οι δημοσιογράφοι. 

Σε κάθε περίπτωση, η δήθεν προστασία των προσωπικών δεδομένων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και προκαλεί περισσότερα προβλήματα από όσα προσπάθησε να διορθώσει στο παρελθόν ο νομοθέτης. 

Θ.Λ.  


NEWSLETTER