Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 18:14

Καλαμάτα: Τα 8 χρόνια έγιναν 2 με τον νέο ποινικό κώδικα

Γράφτηκε από την

Σωτήρια ήταν η αλλαγή του ποινικού κώδικα για έναν 42χρονο Καλαματιανό διαρρήκτη αυτοκινήτων, αφού το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε χθες την ποινή του σε 2 χρόνια φυλάκιση (την οποία μπορεί να εξαγοράσει προς 5 ευρώ ημερησίως), από τα 8 χρόνια κάθειρξη που του είχαν επιβληθεί ως υπότροπου πρωτόδικα, γιατί έκλεψε από 5 παρκαρισμένα αυτοκίνητα – ενώ στο ενεργητικό του έχει περισσότερες από 15 δικαστικές καταδίκες!

Ο καταδικασθείς πάντως υποστήριξε στην απολογία του ότι είναι χρόνιος χρήστης ηρωίνης. Τις διαρρήξεις αυτοκινήτων τις έκανε από τις 5 έως και τις 16 Φεβρουαρίου 2018, και είτε τον είχαν «πιάσει» οι κάμερες καταστημάτων είτε τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω οι ιδιοκτήτες - ενώ σε ένα από τα αυτοκίνητα άφησε και δακτυλικό του αποτύπωμα.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου 2018. Την προηγούμενη ημέρα εκμεταλλεύτηκε το ότι ένας υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων άφησε για ελάχιστο χρόνο το αυτοκίνητό του ξεκλείδωτο ώσπου να μετακινήσει αυτό της υπηρεσίας, και μπήκε μέσα, έσπασε το ντουλαπάκι κι άρχισε να ψάχνει, αλλά ο υπάλληλος επέστρεψε κι έτσι ο κλέφτης αναγκάστηκε να τα παρατήσει όλα και να φύγει. Είχε όμως προδοθεί, γιατί εκτός από τον υπάλληλο, ο οποίος τον είδε και τον αναγνώρισε, κάθε του κίνηση την είχαν καταγράψει και οι κάμερες της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

 

Ν.Κ.