Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 20:44

Καλαμάτα: 16 χρόνια φυλακή σε δύο για ζωοκλοπές

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: 16 χρόνια φυλακή σε δύο για ζωοκλοπές

Σε 8 χρόνια κάθειρξη ο καθένας, για ζωοκλοπές και κλοπές αγροτικών και άλλων εργαλείων, καθώς επίσης για σύσταση συμμορίας, καταδίκασε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας έναν 26χρονο κι έναν 31χρονο, Ελληνες.

Ενοχο κήρυξε επίσης τον 59χρονο πατέρα του 31χρονου, για απλή συνέργεια σε 4 ζωοκλοπές, καθώς και για τις υπόλοιπες κλοπές αλλά και για συμμετοχή στη συμμορία, καταδικάζοντάς τον σε 3,5 χρόνια με αναστολή υπό τον όρο της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Τον άλλο του γιο, έναν 34χρονο, τον καταδίκασε σε 1 χρόνο φυλάκιση με αναστολή για την κλοπή ενός αλυσοπρίονου.

Στους στάβλους του 26χρονου στον Αρι και του 31χρονου στη Θουρία, η Αστυνομία είχε βρει κλεμμένα ζωντανά, και πρωτόδικα οι δυο τους είχαν καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη ο καθένας. Ο πατέρας είχε καταδικαστεί σε 6,5 χρόνια φυλάκιση, ενώ ο άλλος του γιος σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

Επίσης, χθες το δικαστήριο αποφάσισε οι καταδικασθέντες να αποζημιώσουν με 500 ευρώ τον κάθε κτηνοτρόφο.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2013

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δρούσαν από το Νοέμβριο του 2013 έως και το Φεβρουάριο του 2014 κλέβοντας ζώα από στάβλους και στάνες στο Κοπανάκι, το Κρυονέρι, τον Αετό, το Πλατύ, την Ανθεια, τη Μικρομάνη, τον Αρι, το Πήδημα και τα Γιαννιτσάνικα, τα στάβλιζαν σε αγρόκτημά τους στη Θουρία και τον Αρι.

Ωστόσο, στο δικαστήριο αποδείχτηκαν μόνο 4 ζωοκλοπές, αφού ένας μικρός αριθμός των ζώων βρέθηκε στους στάβλους, τα οποία αναγνώρισαν οι ιδιοκτήτες τους. Επίσης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βρήκαν κλεμμένα εργαλεία και μηχανήματα στο αγρόκτημα στη Θουρία, ενώ κάποια εργαλεία βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι στα Ακοβίτικα όπου έμενε ο 34χρονος κατηγορούμενος, ενώ από αυτά μόνο ένα αλυσοπρίονο επιστράφηκε ως κλεμμένο.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που κατέθεσαν χθες στη δίκη, στις συλλήψεις έφτασαν μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, καθώς εκείνο το διάστημα γίνονταν ζωοκλοπές στην περιοχή του Κοπανακίου, στο Δώριο και το Αρτίκι.

 

ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΒΑΝ

Είχε προηγηθεί η άρση απορρήτου ενός τηλεφωνικού αριθμού, που όπως προέκυψε ανήκε στον 31χρονο κατηγορούμενο από τη Θουρία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης το αυτοκίνητο των δραστών μετά από περιγραφές και μαρτυρίες: ένα κλειστό βαν το οποίο ανήκε στον πατέρα του προαναφερόμενου κατηγορούμενου. Ετσι ξεκίνησε να συμπληρώνεται το παζλ και όταν πια οι αστυνομικοί βρήκαν και το αγρόκτημα στη Θουρία, βεβαιώθηκαν ότι σταβλίζονται εκεί κλεμμένα ζώα και προχώρησαν στις συλλήψεις.

Ο μοναδικός πάντως που παραδέχτηκε στην απολογία του ότι είχε κλέψει ζώα, όπως άλλωστε και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αν και όχι όλα όσα τους καταλόγισαν, ήταν ο 31χρονος με το στάβλο στη Θουρία. Είπε επίσης ότι μαζί με τον 26χρονο ο οποίος είχε το στάβλο στον Αρι έκλεψαν αρνιά και πρόβατα από 3 στάβλους στην περιοχή του Δωρίου.

Λίγο νωρίτερα ο 26χρονος από τον Αρι ισχυριζόταν ότι ο 31χρονος τον ξεγέλασε λέγοντάς του πως έχει συνεννοηθεί με τους ιδιοκτήτες για να πάρει τα ζώα. Μάλιστα υποστήριξε ότι τα κλεμμένα ζωντανά που αναγνώρισαν οι ιδιοκτήτες τους στο στάβλο του, του τα είχε αφήσει για φύλαξη ο άλλος από τη Θουρία μαζί με κάποιες τροφές.

Ν.Κ.


NEWSLETTER