Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 21:41

Πρόεδροι χωριών του Δήμου Καλαμάτας σε Χρυσοχοΐδη για την παραβατικότητα

Γράφτηκε από την
Πρόεδροι χωριών του Δήμου Καλαμάτας σε Χρυσοχοΐδη για την παραβατικότητα

Επιστολές διαμαρτυρίας με αποδέκτη τον υπουργό Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την παραβατικότητα στις περιοχές τους απέστειλαν τόσο οι πρόεδροι των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών, όσο και το Δ.Σ. της Κοινότητας Σπερχογείας.

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών

Παραβατικότητα στις κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών του Δήμου Καλαμάτας

"Αξιότιμε κ. υπουργέ,

Μέσω της επιστολής αυτής θέλουμε να σας ενημερώσουμε για το μεγάλο πρόβλημα της παραβατικότητας που παρουσιάζει η περιοχή μας, εκφράζοντας την απόγνωση και την απογοήτευση των Δημοτών μας.

Η περιοχή μας παρακμάζει μέρα με την ημέρα. Οι κάτοικοι είναι προβληματισμένοι για την παραμονή τους και το μέλλον τους. Οι δημότες στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και ένα μεγάλο μέρος των εισοδημάτων προέρχεται από τον πρωτογενή τομέα, όπως ακόμη δραστηριοποιούνται και πολλοί επαγγελματίες (μαγαζιά) όλων των κλάδων. Θα σας αναφέρουμε κάποιες περιπτώσεις παραβατικότητας όπως το φαινόμενο εισβολέων σε ιδιόκτητες κατοικίες, πολίτες που δεν τις έχουν ως μόνιμη κατοικία αλλά επισκέπτονται πολύ τακτικά να βρίσκονται αντιμέτωποι με την δυσάρεστη εικόνα της λεηλασίας, μόνιμοι κάτοικοι να μην μπορούν να φύγουν από την οικία τους λόγω του φόβου παραβιάσεως, ηλικιωμένοι τρομοκρατημένοι, κλειδαμπαρωμένοι, φοβούμενοι για την ζωή τους.

Επίσης παραβιάσεις σε κτήματα, αποτρέποντας δημότες να καλλιεργήσουν και να εγκαταλείπουν τις περιουσίες τους, καλώδια με ρεύμα να φέρονται ανεξέλεγκτα εντός αγροτικών δρόμων κάνοντας επικίνδυνη τη διέλευσή τους, ενώ έντονο είναι το φαινόμενο να κυκλοφορούν έχοντας επιθετική, ενοχλητική, επικίνδυνη συμπεριφορά ατόμων (εμφανές πως είναι εξαρτώμενοι).

Τα παραπάνω αναφερθέντα εκτιμούμε πως αρκούν για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος της παραβατικότητας που αντιμετωπίζουμε, ενώ θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε άλλες περιπτώσεις.

Επιθυμούμε την επιχειρησιακή δράση της Ελληνικής Αστυνομίας που θα διαλύσει τα φαινόμενα που έχουν επηρεάσει αρνητικά τη ζωή μας.

Επιθυμούμε την έντονη παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τον αυστηρό έλεγχο όλων μας, αποτρέποντας την όποια κακή πράξη και νοοτροπία που είναι εις βάρος των νόμιμων και συνεπών πολιτών, ανακτώντας και πάλι το αίσθημα ασφάλειας.

Ολα όσα αναγράφονται ανωτέρω αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και ο καθένας μπορεί εύκολα να τη διαπιστώσει, χωρίς καμία δόση υπερβολής.

Πολλά περιστατικά έχουν αποφύγει οι κάτοικοι να τα καταγγείλουν στην Ελληνική Αστυνομία, λόγω του ότι έχει επικρατήσει η αντίληψη πως δεν γίνεται τίποτα, και τα όσα στατιστικά στοιχεία παρουσιάζονται από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Βάλτε τέλος στην ανοχή.

Κύριε Υπουργέ, θέλουμε την επιστροφή στην κανονικότητα, στην ηρεμία μας, στην ασφαλή ζωή μας.

Θέλουμε την προστασία των περιουσιών μας που έχουμε αποκτήσει με πολύ κόπο".

Οι Πρόεδροι Κοινοτήτων

Αρφαρών, Αριστοτέλης Ματθαίος

Αγίου Φλώρου, Δημήτριος Χρονόπουλος

Αγρίλου, Ευστάθιος Δημόπουλος

Βρομόβρυσης, Κωνσταντίνος Αλιφέρης

Βελανιδιάς, Παναγιώτης Μπαρούνης

Πλατέος, Σπύρος Μαρούλης

Πηδήματος, Ηλίας Μηλίτσης

Σταματινού, Σωτήρης Μπούρας

 

Από την Κοινότητα Σπερχογείας

Παραβατικότητα των Ρομά

Καλό θα είναι η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας να κάνει ανάλυση των διαμαρτυριών των κατοίκων των πεδινών χωριών του Δήμου Καλαμάτας για να καταλάβει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ότι η παραβατικότητα των Ρομά είναι ανεξέλεγκτη και επί καθημερινής βάσεως, με αποτέλεσμα να μην υπολογίζουν τίποτα γιατί δεν αντιμετωπίζονται από την Δικαιοσύνη όπως αντιμετωπίζονται οι νομοταγείς πολίτες.
Κλέβουν ρεύμα από τους στύλους της ΔΕΗ, το περνάνε μέσα από τα αγροκτήματα και δεν τρέχει τίποτα εάν σκοτωθεί κάποιος που θα κάνει εργασίες εις τα κτήματά του.
Οι κάτοικοι ζουν με το φόβο ότι κάτι θα τους συμβεί όπου και αν βρεθούν (στο κτήμα, στο δρόμο, στο σπίτι).
Γι’ αυτό και η αγανάκτηση που εκφράζουν για την Πολιτεία, την Αστυνομία, την Δικαιοσύνη, πως είναι απόντες από την προστασία τους, δεν είναι υπερβολική, γιατί είναι υποχρέωσή τους απέναντι στον πολίτη.
Μήπως τελικά θα πρέπει να αυστηροποιηθούν οι νόμοι κ. υπουργέ Προστασίας του Πολίτη;

Δ.Σ. Κοινότητας Σπερχογείας


NEWSLETTER