Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 09:37

Καλαμάτα: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπαλλήλων στο διοικητήριο (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αραιά - αραιά για λόγους ασφαλείας, πραγματοποίησαν χθες το πρωί εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, μπροστά στο Διοικητήριο (από την είσοδο της Αριστομένους), ζητώντας από την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου να πάρει μέτρα προστασίας των ιδίων και των πολιτών από τον κορονοϊό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Θανάσης Αθανασόπουλος κάλεσε τον περιφερειάρχη “να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει μέτρα”, ενώ ζήτησε “οι αντιπεριφερειάρχες να απαιτήσουν μέτρα και να δούμε τι λέει ο γενικός διευθυντής Υγείας της Περιφέρειας”. Σχολίασε πως το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητεί να εφαρμοστούν μέτρα, όπως αυτά που εφαρμόζονταν στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, και επεσήμανε πως ο περιφερειάρχης και οι αντιπεριφερειάρχες “είναι υπεύθυνοι που δεν έχουν πάρει μέτρα”.

Ο κ. Αθανασόπουλος είπε ότι “τελειώνουν οι μάσκες που έχουμε, εγώ φοράω φτιαχτή” και ζήτησε “να μην συγχρωτίζονται οι υπάλληλοι, καθώς υπάρχουν γραφεία που δεν τηρούνται ούτε τα 2 μέτρα απόσταση”. Διευκρίνισε πως “πάμε να προστατεύσουμε την κοινωνία, δεν κάνει κανείς πολιτική” και επέκρινε τον περιφερειάρχη ότι “δεν μπορεί να λέμε ότι δεν υλοποιούνται οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκτός και αν δεν ζούμε στη δημοκρατία”.

Ζήτησε “να παρέμβει το υπουργείο, να πάρει μέτρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου”. Ανέφερε ότι “εμείς δεν έχουμε όπλα να πολεμήσουμε τον εχθρό”. Τέλος, είπε ότι “ενώ συμφωνήσαμε στην τηλεφωνική και στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, μας ζητάει να έχουμε πιστοποίηση στους υπολογιστές, τη στιγμή που εκτός από 7, όλοι οι άλλοι δουλεύουμε υπολογιστές”.