Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 09:57

Ελλείψεις γιατρών σε δομές της Μεσσηνίας - Παραμένει “παγωμένη” η διαδικασία προσλήψεων

Γράφτηκε από την

 

Ο καρδιολόγος ο οποίος, σύμφωνα με τις πηγές της “Ε”, επελέγη μετά από την προκήρυξη στις αρχές του 2019 για το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας θα έπρεπε να έχει πιάσει δουλειά από πέρυσι το Μάιο ή το αργότερο Ιούνιο.

Κι όμως φτάσαμε τέλη Ιανουαρίου 2020 και ο σχεδιασμός προσλήψεων στο Κέντρο Υγείας αλλά και στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Καλαμάτας δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς δεν έγιναν οι δρομολογημένες προσλήψεις.

Η προκήρυξη μόνιμων γιατρών ΕΣΥ, αλλά και ήδη δρομολογημένες προσλήψεις “πάγωσαν” λόγω εκλογών, ενώ η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έχει προχωρήσει καν τις ολοκληρωμένες κρίσεις για τις υγειονομικές μονάδες της 6ης ΥΠΕ.

Εν τω μεταξύ, χθες, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας δημοσιοποίησε επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, με την οποία διαμαρτύρεται ότι “το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν διαθέτει την ειδικότητα καρδιολόγου”.

Οπως πάντως προκύπτει από το ρεπορτάζ της “Ε” όχι μόνο προκηρύχθηκε μια μόνιμη θέση, πριν ακόμα την παραίτηση του επικουρικού καρδιολόγου εδώ και ένα χρόνο, αλλά ολοκληρώθηκαν και οι κρίσεις υποψηφίων και επελέγη μόνιμος καρδιολόγος για τη θέση επιμελητή Β’ στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας. Ιδια διαδικασία, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ακολουθήθηκε και για τις θέσεις επιμελητών Β’ δύο ακτινολόγων και δύο μικροβιολόγων, ωστόσο εκκρεμούν οι δημοσιεύσεις των διορισμών τους.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

Η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ζητώντας να καλυφθεί η θέση καρδιολόγου στο Κέντρου Υγείας Καλαμάτας.

Η επιστολή αναφέρει αναλυτικά τα εξής: “Κύριε υπουργέ, το ΙΚΑ – Κέντρο Υγείας Καλαμάτας εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν διαθέτει την ειδικότητα καρδιολόγου. Το πρόβλημα αυτό το έχουμε επισημάνει σε συνεργασία με τον υγειονομικό διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας (ΙΚΑ) εγγράφως, προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δυστυχώς όμως δεν είχαμε καμία ενημέρωση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Αυτό έχει ως αποτελέσματα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, διότι υποχρεούνται να πηγαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο απέχει από την πόλη 8 χιλιόμετρα. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι γνωστό αλλά και απαράδεκτο. Επειδή η κατάσταση αυτή που έχει δημιουργηθεί δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, ζητάμε την άμεση τοποθέτηση καρδιολόγου γιατρού, διαφορετικά μέχρι την τοποθέτηση καρδιολόγου στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας τυχόν επισκέψεις σε ιδιώτη καρδιολόγο γιατρό τα έξοδα της επίσκεψης να καλύπτονται από τον εν λόγω ασφαλιστικό φορέα”.

Ν.Κ.