Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 09:09

Πάνω από 1.000 αρνητικά δείγματα για κορονοϊό στη Μεσσηνία (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Πάνω από 1.000 αρνητικά δείγματα για κορονοϊό στη Μεσσηνία (βίντεο)

 

Πάνω από 1.000 δείγματα για κορονοϊό έχουν πάρει τα δύο κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία, και μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κανένα θετικό.

Αυτό μας επεσήμανε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας - γιατρός Παναγιώτης Κατσαφάδος, με αφορμή τους δειγματοληπτικούς ελέγχους του ενός κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο Δημαρχείο Καλαμάτας, που θα συνεχιστούν έως την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Καθημερινά λαμβάνονται 25 δείγματα από τους υπαλλήλους του δήμου.

Ο κ. Κατσαφάδος παρατήρησε ότι εδώ και 2 μήνες τα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε υπηρεσίες και οργανισμούς, αρχικά της Καλαμάτας, όπου οι εργαζόμενοι έρχονται σ’ επαφή με πολύ κόσμο και υπάρχουν άτομα που νοσηλεύονται ή φιλοξενούνται, όπως το Γηροκομείο, η Στέγη της Εκκλησίας και η “Διάπλαση”.

Μας ενημέρωσε, επίσης, ότι τα κλιμάκια έχουν κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους στα Κέντρα Υγείας Μελιγαλά και Γαργαλιάνων και στους οδοντιάτρους της Μεσσηνίας, και θα κάνουν επίσης στους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς.

Ο διευθυντής του Κ.Υ. σημείωσε πως οι έλεγχοι αυτοί πρέπει να γίνονται για να υπάρχει εικόνα για την κατάσταση και τη διάδοση του κορονοϊού, προκειμένου να οργανωθούν οι αμυντικές γραμμές, καθώς με τη χαλάρωση το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα στη χώρα αυξήθηκαν, είναι περισσότερα από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ενώ γεμίζουν και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης μας είπε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και στα νομικά πρόσωπα του δήμου, και ευχαρίστησε το Κέντρο Υγείας για τη συνεργασία και την κοινή προσπάθεια για τη φροντίδα των συμπολιτών μας και των εργαζομένων του δήμου.

Παρατήρησε ότι με τους ελέγχους υπάρχει ακριβής εικόνα για το μέγεθος της διασποράς του ιού κι επεσήμανε πως ο δήμος, πρωτοπόρος από την πρώτη στιγμή, διατηρεί τα μέτρα για καλύτερο εργασιακό περιβάλλον και για τους συναλλασσόμενους.

Γ.Σ.


NEWSLETTER