Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 18:16

Ο "Μορέας" για το e-pass

Γράφτηκε από την

Απάντηση σε δημοσίευμα της "Ε" στη στήλη "Εξω από τα Δόντια" για τη διαδικασία φόρτισης του συστήματος e-pass, αλλά και για τη μη δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική / χρεωστική κάρτα στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητόδρομου απέστειλε η εταιρεία "Μορέας".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Κύριε Διευθυντά,

Σε συνέχεια του από 31/1/2017 δημοσιεύματός σας με τίτλο «Παράπονα για υπηρεσίες του Μορέα», θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Σχετικά με την ανανέωση του συνδρομητικού λογαριασμού του e-pass της Αττικής Οδού μέσω Web Banking ισχύουν οι χρονικοί περιορισμοί που ορίζει η εκάστοτε συνεργαζόμενη τράπεζα. Οι περιορισμοί αυτοί διαφέρουν ανά τράπεζα, αλλά ο γενικός κανόνας είναι ότι όταν μία συναλλαγή πραγματοποιηθεί σε εργάσιμη ημέρα και εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου, αυτή εμφανίζεται στο σύστημα την επόμενη εργάσιμη ημέρα – η πληροφορία αυτή αναγράφεται κατά την ηλεκτρονική συναλλαγή, προκειμένου ο πελάτης να γνωρίζει πότε θα ενημερωθεί το υπόλοιπο του λογαριασμού του. Για περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό ο ενδιαφερόμενος μπορεί να καλεί την τράπεζα με την οποία συνεργάζεται. 

Θα θέλαμε επίσης να σας γνωρίσουμε ότι εναλλακτικά παρέχονται οι ακόλουθοι τρόποι ανανέωσης του συνδρομητικού λογαριασμού e-pass:

Στα 3 Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών (Σ.Ε.Σ.) στον αυτοκινητόδρομο "Μορέας" (σταθμοί διοδίων Νεστάνης, Σπαθοβουνίου και Καλαμάτας, ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 09:30-15:00, Παρασκευή και Σάββατο 10:00-16:00, Κυριακή 10:00-16:00 για το Σπαθοβούνι και 12:00-18:00 για τη Νεστάνη και την Καλαμάτα). Εκεί παρέχεται η δυνατότητα ανανέωσης του λογαριασμού είτε με μετρητά είτε με χρήση πιστωτικής κάρτας και η ανανέωση του υπολοίπου πραγματοποιείται άμεσα.

Καλώντας την Υπηρεσία Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών της Αττικής Οδού (αριθμός 210 6682222, ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 08:00 έως τις 19:00), με χρήση οποιασδήποτε πιστωτικής, χρεωστικής και προπληρωμένης κάρτας Visa ή MasterCard καθώς και American Express. Η ανανέωση πραγματοποιείται άμεσα.

Με κατάθεση μετρητών σε οποιοδήποτε κατάστημα, ή πληρωμής μέσω phone ή web banking των τραπεζών Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς (με την ανάλογη τραπεζική χρέωση). Η ανανέωση, ανάλογα με το χρόνο της συναλλαγής, πραγματοποιείται το αργότερο έως το απόγευμα της επόμενης εργάσιμης ημέρας. 

Στα συνεργαζόμενα πρατήρια καυσίμων SHELL και EKO του αυτοκινητοδρόμου (καθώς και σε άλλα επιλεγμένα πρατήρια), σε επιλεγμένα πρατήρια ΒΡ και στα καταστήματα "Carrefour" (με την ανάλογη χρέωση). Η ανανέωση πραγματοποιείται εντός λίγων ωρών.

Με χρήση καρτών μέσω των υπηρεσιών Live-Pay της Eurobank και Easypay της Τράπεζας Πειραιώς (με την ανάλογη τραπεζική χρέωση). Η ανανέωση, ανάλογα με το χρόνο της συναλλαγής, πραγματοποιείται το αργότερο έως το απόγευμα της επόμενης εργάσιμης ημέρας. 

Αυτόματη ανανέωση μέσω πάγιας εντολής με το σύνολο των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, συνδεδεμένων με τραπεζικό λογαριασμό, εξαιρουμένων των πιστωτικών καρτών "Diners" και "Μaestro". Με τον τρόπο αυτό ο λογαριασμός πιστώνεται αυτόματα με το επιθυμητό ποσό, όταν το υπόλοιπό του φτάσει στο προκαθορισμένο όριο ανανέωσης.

Σε όλους τους σταθμούς διοδίων της Αττικής Οδού, σε λωρίδα με εισπράκτορα, καταθέτοντας μετρητά. Η ανανέωση πραγματοποιείται άμεσα.

Σε όλα τα Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών της Αττικής Οδού (από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 17:00, Σάββατο 09:00 - 15:00) με μετρητά ή τραπεζική κάρτα. Η ανανέωση πραγματοποιείται άμεσα.

Αναφορικά με τη μη αποδοχή πιστωτικών/χρεωστικών καρτών στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όντως επί του παρόντος δεν υπάρχει αυτή η τεχνική δυνατότητα. Παρόλα αυτά, η εταιρεία μας διερευνά το θέμα και εάν μελλοντικά υπάρξει τέτοια δυνατότητα θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

 

Για τη Μορέας Α.Ε.,

Β. Βεγήρη

Διευθύντρια Λειτουργίας και Συντήρησης"