Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 08:29

Απάντηση Βαρεμένου για Πάτρα- Πύργος: “Ψέματα και άλλες non-paperολογίες”

Γράφτηκε από την
Απάντηση Βαρεμένου για Πάτρα- Πύργος: “Ψέματα και άλλες non-paperολογίες”

 

“Ο αρμόδιος υπουργός Κ. Καραμανλής γνωρίζει καλά ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ένα non-paper (σαν αυτό που εξέδωσε) ως φύλλο συκής για το, προφανώς κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» τη διάλυση των εργολαβιών στο Πάτρα - Πύργος”.

Αυτό σημειώνει σε δήλωσή του με τίτλο “Ψέματα και άλλες non-paperολογίες”, ο τομεάρχης Υποδομών - Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος σε απάντησή του στο non-paper του υπουργείου Υποδομών για το έργο στο δρόμο Πάτρα - Πύργος.

Ο κ. Βαρεμένος παρατηρεί: “Η υπηρεσία, αναφέρει το non-paper, προχώρησε στη διάλυση των συμβάσεων, θέλοντας άραγε να κρύψει τι; Αυτό που είχε προαποφασισθεί και αναγγέλθηκε ήδη προ μηνών; Αντί, πριν 8 ολόκληρους μήνες που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση, να «τρέξουν» το έργο καταφεύγοντας, στις συμβάσεις όπου ο μειοδότης κηρύχθηκε έκπτωτος, στον επιλαχόντα, ώστε το έργο να παραδοθεί νομίμως μέχρι το 2023, έσπευσαν να δηλώσουν ότι τους ενοχλούσε η υποδιαίρεση του έργου σε περισσότερες εργολαβίες. Ασχέτως αν στο Ακτιο-Αμβρακία η δική τους κυβέρνηση, το 2009, είχε επιλέξει το «σπάσιμο» σε τέσσερις εργολαβίες και όταν ήρθαν τις βρήκαν δύο, και τη μία μάλιστα περατωμένη, και πάλι κατέφυγαν στη ματαίωση της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή εδώ ο πρώτος επιλαχών εργολάβος ήταν εκείνος με τον οποίο ο κ. υπουργός και η κυβέρνηση άνοιξαν με το καλημέρα βεντέτα. Πρωτοφανή πράγματα, με τη διάλυση, της διαλύσεως, ω διάλυση…

Εχουμε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος με την αναζήτηση εκ των υστέρων άλλοθι στο ότι, λέει, η πρόοδος στις εργολαβίες ήταν μικρή, όταν οι ίδιοι αμέσως μετά την εκλογή τους, φρόντισαν να τους βάλουν φουρνέλο. Πρόκειται για τον ορισμό της αυτοεκπληρούμενης προφητείας. Παρέλαβαν ένα έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση και με εργολάβους που αναδείχθηκαν κατόπιν διαγωνισμών, και έρχεται τώρα η πληροφόρηση, με το non-paper, ότι η κυβέρνηση πέτυχε, στην περίπτωση που το έργο επαναδημοπρατηθεί (πότε άραγε;), να χρηματοδοτηθεί και από τους πόρους της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

Από τη διαγωνιστική διαδικασία πάμε στην απ’ ευθείας παραχώρηση μέσω, λέει, ενός μνημονίου συναντίληψης. Ή μήπως ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά; Τώρα, πώς για τους ultra φιλελευθέρους η απ’ ευθείας ανάθεση εξυπηρετεί καλύτερα τον ανταγωνισμό απ’ ό,τι η διαγωνιστική διαδικασία, είναι άλλου παπά (εν προκειμένω Ευρωπαίου) ευαγγέλιο. Για να χρυσώσουν το χάπι της εκτόξευσης του έργου στο απροσδιόριστο μέλλον, αναγγέλλουν με το non-paper έργα συντήρησης του υπάρχοντος δρόμου ύψους 15 εκ. ευρώ και άλλα, που θα εξασφαλίσουν μέσω της Περιφέρειας. Ερώτηση: Πώς θα δοθούν τα χρήματα αυτά; Διά της μεθόδου της συναντίληψης στην ενθυλάκωση;

Αν όντως ρέει από τα λεφτόδενδρα χρήμα με αυτές τις διαδικασίες μέσα στο σκότος του κορονοϊού, τότε πρόκειται για ύβρι προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος δοκιμάζεται μέσα στις συνθήκες της πανδημίας.

ΥΓ: Επειδή στο Πάτρα - Πύργος υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι, τι εννοεί το υπουργείο με το non-paper; Οτι το ίδιο πλήρωσε όλα όσα όφειλε και τα λεφτά δεν πήγαν εκεί που έπρεπε να πάνε;”.


NEWSLETTER