Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019 07:42

Ορίστηκαν 4 αντιδήμαρχοι στο Δήμο Οιχαλίας

Γράφτηκε από την

Ορίστηκαν με απόφαση της δημάρχου Παναγιώτας Γεωργακοπούλου 4 αντιδήμαρχοι στον Δήμο Οιχαλίας, οι δημαιρεσίες στον οποίο -για τα μέλη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως επίσης και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής- θα γίνουν αύριο Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο Μελιγαλά, σε ειδική συνεδρίαση του σώματος.

Ως αντιδήμαρχοι ορίστηκαν, ειδικότερα, οι Γιάννης Αντωνόπουλος, Κώστας Δημητρακόπουλος, Γιώργος Μακρυνιώτης και Ηλίας Ντονάς, με θητεία μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Συγκεκριμένα, στον αντιδήμαρχο Γιάννη Αντωνόπουλο ανατίθενται οι αρμοδιότητες α) της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού, β) της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού στον οποίο περιλαμβάνεται, γ) των θεμάτων νεολαίας και δ) του Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας. Παράλληλα, ο εν λόγω αντιδήμαρχος θα είναι αρμόδιος για την Δημοτική Ενότητα Δωρίου.

Ο αντιδήμαρχος Κώστας Δημητρακόπουλος, σύμφωνα με την απόφαση, αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες των οικονομικών και διοικητικών θεμάτων του δήμου, καθώς και τις σχετικές με την αδειοδότηση καταστημάτων, επιχειρήσεων και εν γένει του εμπορίου. Ο ίδιος αντιδήμαρχος θα είναι αρμόδιος και για τα θέματα της Δημοτικής Ενότητας Οιχαλίας, ενώ ορίστηκε και αναπληρωτής της δημάρχου όταν αυτή θα απουσιάζει.

Στον αντιδήμαρχο Γιώργο Μακρυνιώτη ανατίθενται οι αρμοδιότητες α) των τεχνικών έργων και μελετών που αφορούν την ύδρευση – αποχέτευση, β) της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, γ) του συντονισμού, λειτουργίας και επισκευής των μηχανημάτων του δήμου, της συντήρησης και επισκευής του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, και της διαχείρισης υλικών, καυσίμων, ανταλλακτικών μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο εν λόγω αντιδήμαρχος είναι αρμόδιος και για τα θέμα της Δημοτικής Ενότητας Μελιγαλά.

Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Ντονάς αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες, α) της ανάπτυξης και του προγραμματισμού, β) των τεχνικών έργων και των υποδομών (εκτός από αυτά της ύδρευσης - αποχέτευσης) καθώς και την εποπτεία και ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, γ) του πολεοδομικού σχεδιασμού, της χωροταξίας και των χρήσεων γης, δ) του κυκλοφοριακού, ε) της πολιτικής προστασίας. Επιπλέον ο αντιδήμαρχος είναι αρμόδιος και για θέματα που αφορούν τις Δημοτικές Ενότητες Ανδανίας και Είρας.

Οι αναπληρώσεις μεταξύ των αντιδημάρχων -οι οποίοι έχουν και την αρμοδιότητα τέλεσης πολιτικών γάμων- ορίστηκαν ως εξής, ο Κώστας Δημητρακόπουλος θα αναπληρώνει τον Ηλία Ντονά και αντίστροφα ενώ ο Γιάννης Αντωνόπουλος θα αναπληρώνει τον Γιώργο Μακρυνιώτη και αντίστροφα. Σε περίπτωση απουσίας και του εκάστοτε αναπληρωτή τις αρμοδιότητες κάθε αντιδημάρχου θα ασκεί η δήμαρχος.

 

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Με την ίδια απόφαση, τέλος, η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου ορίζει τους δημοτικούς συμβούλους α) Γιώργο Τασιόπουλο ως εντεταλμένο για τα κατά τόπον θέματα της Δημοτικής Ενότητας Είρας και β) Δημοσθένη Τράγο ως εντεταλμένο για θέματα Πολιτικής Προστασίας και για θέματα καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου Οιχαλίας, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων, και της οργάνωσης και διάθεσης των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά σε κεντρικό επίπεδο.