Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 14:26

Αισιοδοξία Βασιλόπουλου για κοινό σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων Καλαμάτας - Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

 

Ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) μεταξύ Καλαμάτας - Μεσσήνης που θα εξυπηρετεί και το Δήμο Δυτικής Μάνης, προβλέπεται από τον ΠΕΣΔΑ, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Θαν. Βασιλόπουλος.

Για το θέμα αυτό, το οποίο συζήτησε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα την περασμένη Παρασκευή στην Τρίπολη, δεν υπάρχει ακόμα τίποτα για το χώρο που θα δημιουργηθεί. Πιθανότατα, μέσα στην εβδομάδα θα γίνει μια πρώτη κουβέντα μεταξύ των δύο δημάρχων για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αναλυτικά, απαντώντας σε ερώτηση ο Θαν. Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι “ξεκάθαρα χρειαζόμαστε έναν κοινό ΣΜΑ, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης. Αυτό αναφέρεται στον ΠΕΣΔΑ. Είναι μεταξύ των 11 σταθμών μεταφόρτωσης που προβλέπονται σε όλη την Περιφέρεια. Πρέπει να αναζητήσουμε τον τρόπο”.

Υπενθύμισε ότι “το αρμόδιο υπουργείο έχει αναλάβει τη δέσμευση να χρηματοδοτήσει σταθμούς μεταφόρτωσης” και σημείωσε: “Αν δεν δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο σταθμό μεταφόρτωσης από κοινού, θα είναι μεγάλο το κόστος μεταφοράς απορριμμάτων, μόλις ξεκινήσει η κεντρική διαχείριση. Από τον ΠΕΣΔΑ προβλέπεται στα όρια των δύο δήμων. Υπάρχει όριο από το αεροδρόμιο που πρέπει να δημιουργηθεί, τα μελετούμε όλα αυτά. Θα βρούμε τον χώρο, υπάρχουν οι αποστάσεις. Αν έχει και στέγαστρο, διευκολύνονται οι διαδικασίες αδειοδότησης”.

Την περασμένη Παρασκευή σε συνάντηση του δημάρχου Μεσσήνης με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην Τρίπολη, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Περιφέρεια “έγινε συζήτηση και σχετικά με την κατασκευή του κοινού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης, με τον περιφερειάρχη να σημειώνει ότι θα εγκρίνει οπωσδήποτε τη συμφωνία των δύο δημάρχων -Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου και Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου- ως προς τη χωροθέτηση της συγκεκριμένης δράσης”.

Γ.Σ.