Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 21:09

12 Μαρτίου η Ολυμπιακή φλόγα στην Πύλο

Γράφτηκε από την
12 Μαρτίου η Ολυμπιακή φλόγα στην Πύλο

 

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο δρόμο για τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, θα περάσει και από την Πύλο στις 12 Μαρτίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πύλου - Νέστορος, έπειτα από πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), ο δήμος θα έχει την τιμή να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα στη γενέτειρα του πρώτου Ελληνα Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, την Πύλο.

Ο δήμος και η ΕΟΕ συνεργάζονται για τη διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης στις 12 Μαρτίου, για την υποδοχή της Φλόγας.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας τόνισε ότι “είναι ιδιαίτερη τιμή για όλους τους δημότες το γεγονός της συμπερίληψης της Πύλου στα μέρη από όπου θα διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα, με λαμπαδηδρομία για την έναρξη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, στο Τόκιο. Είμαι βέβαιος ότι η επιλογή της ΕΟΕ δεν είναι τυχαία, καθότι η Πύλος είναι γενέτειρα του πρώτου Ελληνα Ολυμπιονίκη, Κωστή Τσικλητήρα, για τον οποίο είμαστε υπερήφανοι όλοι οι κάτοικοι του δήμου μας και κατ’ επέκταση όλοι οι Ελληνες. Με μεγάλη χαρά αγκαλιάζουμε το γεγονός και με τα μέσα που διαθέτουμε θα υποστηρίξουμε την Ολυμπιακή Επιτροπή”.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στη λαμπαδηδρομία μπορούν να καταθέσουν το αίτημά τους στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου Πυλου -Νέστορος ή να αποστείλουν e-mail στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση:

dpylounestoros@gmail.com.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2723360230 (Αναστασία Γιαλλελή) και 2723360211 (Ελένη Καζάνα).

Το ελληνικό σκέλος της λαμπαδηδρομίας θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαρτίου, με τη φλόγα να καταλήγει στην Ιαπωνία για το εκεί μεγάλο ταξίδι της.


NEWSLETTER