Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 22:01

Στην Καλαμάτα ξανά τον Φεβρουάριο ο Χρυσοχοΐδης

Γράφτηκε από τον
Στην Καλαμάτα ξανά τον Φεβρουάριο ο Χρυσοχοΐδης

Μέσα στο Φεβρουάριο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα έρθει ξανά στην Καλαμάτα, προκειμένου να υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας με το δήμο για τη δημιουργία Επιχειρησιακού Κέντρου με στόχο την καταπολέμηση της παραβατικότητας, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας και προσωπικού από τη Διεύθυνση Αστυνομίας.

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις συμβούλων των μειοψηφιών προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε πως σύντομα θα ενισχύσει τη Διεύθυνση Αστυνομίας με ΟΠΚΕ και ότι θα μπουν κάμερες σε εισόδους - εξόδους χωριών.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του "Πρότυπου Δήμου" Βασίλης Τζαμουράνης ζητώντας ενημέρωση για την επίσκεψη του δημάρχου και προέδρων κοινοτήτων στην Αθήνα, στον κ. Χρυσοχοΐδη, μετά απ’ αυτή του υπουργού στην Καλαμάτα, ρώτησε αν ο δήμος θα επωμιστεί μέρος του αστυνομικού έργου, τι ακριβώς συζητήθηκε και αν ο δήμος έχει αναλάβει δεσμεύσεις.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος ζήτησε να μάθει ποιες είναι οι προτάσεις, το σχέδιο Χρυσοχοΐδη.

Ο σύμβουλος της παράταξης Κοσμόπουλου “Καλαμάτα Μπροστά” Στάθης Σταματόπουλος ρώτησε τον δήμαρχο “αν αποσπάσατε συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Το Επιχειρησιακό Κέντρο πώς το αντιληφθήκατε; Είναι στις προτεραιότητες Αστυνομικό Τμήμα στην ευρύτερη περιοχή; Είναι σύννομη η χρήση καμερών σε εισόδους κι εξόδους χωριών; Θα έρθει ο υπουργός και θα τοποθετηθεί στην Καλαμάτα;”.

Ο σύμβουλος της παράταξης Μαρίας Οικονομάκου “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Λεωνίδας Λιάππας ρώτησε “γιατί η Θουρία δεν περιλαμβάνεται στο υπόμνημα του δήμου για τη δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος”.

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι “καταθέσαμε υπόμνημα με όλες τις απόψεις των προέδρων και τις δικές μας προτάσεις. Είπαμε για Τμήμα ή Σταθμό σε Αρι, Αρφαρά ή οπουδήποτε αλλού προτείνεται και πως θα αναλαμβάναμε τα έξοδα λειτουργίας. Είναι δύσκολο να γίνει, γιατί η κατεύθυνση είναι να κλείνουν τα τμήματα και να ενισχύονται οι περιπολίες. Προτείναμε να πάρουμε εμείς 2 περιπολικά και να στελεχωθούν από ΟΠΚΕ. Ζητήσαμε να στελεχωθούν οι 50 κενές οργανικές θέσεις στη Μεσσηνία. Ο υπουργός είπε ότι σύντομα θα ενισχύσει τη Διεύθυνση με ΟΠΚΕ και μέσα στο Φεβρουάριο θα έρθει για μνημόνιο συνεργασίας για Επιχειρησιακό Κέντρο, με τη συμμετοχή Δημοτικής Αστυνομίας και προσωπικού από τη Διεύθυνση. Θα προβλέπονται και κάμερες σε εισόδους - εξόδους χωριών”.

Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος διαβεβαίωσε ότι “για να υπογράψει το μνημόνιο ο δήμαρχος, το θέμα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για εξουσιοδότησή μου”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER