Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 15:47

Καλαμάτα: Σηκώνουν τους ανεμοφράκτες στους χώρους των καταστημάτων

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Σηκώνουν τους ανεμοφράκτες στους χώρους των καταστημάτων

 

Διακοσμητικά στοιχεία έως 1,20 μ. ύψος και ανεμοφράκτες έως 1,80 μ. ύψος, σε κοινόχρηστους χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, νομιμοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας.

Ειδικότερα, αύριο Παρασκευή στη 1.30 το μεσημέρι, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής καλείται να συζητήσει και να εγκρίνει την τροποποίηση της παραγράφου 11 του άρθρου 5 της γενικής κανονιστικής απόφασης για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων - απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, που τη συνυπογράφει η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη, μετά από αίτημα της Δημοτικής Αστυνομίας και σχετικά αιτήματα καταστηματαρχών, με την τροποποίηση: “Επιτρέπεται η τοποθέτηση μη μόνιμου χαρακτήρα διακοσμητικών στοιχείων έως το ύψος των 120 εκατοστών και διάφανων ανεμοφρακτών έως το ύψος των 180 εκατοστών, με διάταξη που να μην καθιστούν τον κοινόχρηστο χώρο περίκλειστο. Οι διάφανοι ανεμοφράκτες θα είναι μεταβλητού ύψους, έτσι ώστε στο μέγιστο ύψος να παραμένουν όταν οι καιρικές συνθήκες το απαιτούν. Οι ανεμοφράκτες θα κατασκευάζονται με χρήση κρυστάλλων ασφαλείας ή εναλλακτικά πλεξιγκλάς και θα έχουν ευδιάκριτα όρια. Για να είναι δυνατή η χρήση προϊόντων καπνού στους χώρους που οριοθετούν και προστατεύουν, θα πρέπει να παραμένουν ως ανοιχτοί χώροι, χωρίς ανεμοφράκτες, τουλάχιστον σε δύο πλευρές τους

Τα διακοσμητικά στοιχεία καθώς και οι ανεμοφράκτες που τοποθετούνται εντός του παραχωρούμενου κοινόχρηστου χώρου, αποτελούν μη μόνιμου χαρακτήρα κατασκευές που επιβάλλεται να έχουν αντοχή στην ανεμοπίεση και ασφάλεια τοποθέτησης και χρήσης τους”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER