Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 20:30

Κοσμόπουλος για τα ΚΕΠ σε Αρι, Αρφαρά και Θουρία

Γράφτηκε από την

 

“Ερωτηματικά και καταγγελίες σχετικά με την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιφέρειας”, μετά την αναστολή λειτουργίας των ΚΕΠ σε Αρι, Αρφαρά και Θουρία, καταθέτουν με ερώτησή τους προς τη δημοτική αρχή όλοι οι σύμβουλοι της παράταξης Κοσμόπουλου “Καλαμάτα Μπροστά”.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι “η δημοτική αρχή τη Δευτέρα 16 Μαρτίου ανακοίνωσε προσωρινή παύση λειτουργίας των περιφερειακών ΚΕΠ σε Αρι, Αρφαρά και Θουρία. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε μετακίνηση των υπαλλήλων των παραπάνω ΚΕΠ στο κεντρικό ΚΕΠ της Καλαμάτας, με επιχείρημα την έλλειψη προσωπικού, λόγω χρήσεως άδειας ειδικού σκοπού από μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Δημιουργήθηκε το εύλογο ερώτημα που αφορά την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιφέρειας και κυρίως των ηλικιωμένων, που αποτελούν ευπαθή ομάδα, καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν καλύπτει μια πιθανή μετάβαση στην πόλη της Καλαμάτας. Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν πως οι κάτοικοι των περιοχών θα εξυπηρετούνται κατ’ οίκον, κατόπιν συνεννόησης με τους προέδρους των κοινοτήτων”.

Ωστόσο, η παράταξη Κοσμόπουλου αναφέρει ότι “ένα μήνα σχεδόν μετά την απόφαση, σημειώνονται πολλαπλές καταγγελίες πολιτών που αφορούν αδυναμία εξυπηρέτησης, με συνέπεια την υποχρεωτική, άνομη, αλλά και παράτολμη, λόγω πανδημίας, μετάβαση στο κεντρικό ΚΕΠ Καλαμάτας. Επιπροσθέτως, με την έναρξη της περιόδου αιτήσεων ενίσχυσης των παραγωγών καθίσταται σαφές πως οι ανάγκες μετάβασης και εξυπηρέτησης προς, και από, τα ΚΕΠ θα είναι αυξημένες”.

Ο επικεφαλής και οι σύμβουλοι της παράταξης ρωτούν τη δημοτική αρχή εάν προτίθεται να προβεί σε επίλυση του ζητήματος της ελλιπούς εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιφέρειας και με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό, καθώς, όπως διαφαίνεται μέχρι τώρα, ο σχεδιασμός που έχει πραγματοποιήσει για την εξυπηρέτηση κατ’ οίκον δεν έχει αποτέλεσμα. Επίσης, ζητούν να μελετηθεί το κατά πόσο είναι εφικτό να επαναλειτουργήσουν τα ΚΕΠ σε Αρι, Αρφαρά και Θουρία, αφού πρώτα εφαρμοστούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως τοποθέτηση τζαμιών κ.ά. που μέχρι τώρα δεν έχουν υλοποιηθεί.