Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 21:14

Πέντε σταθμοί ταχυφόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την

Πέντε σταθμοί ταχυφόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων θα δημιουργηθούν στο Δήμο Τριφυλίας, μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύναψη σύμβασης με την εταιρεία Blink.

Η εγκατάσταση και όλες οι υποδομές θα γίνουν από την ανάδοχο εταιρεία, ενώ ο δήμος θα εισπράττει 2.000 ευρώ ετησίως. Βέβαια, ενώ η εισήγηση μιλά για 5 φορτιστές με 500 ευρώ μίσθωση για τον καθένα, το συνολικό ποσό που αναφέρει τελικά είναι 2.000 ευρώ και όχι 2.500 που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό σταθμών επί μισθώματος.
Στη σχετική εισήγηση του συγκεκριμένου θέματος αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε µια εποχή που η ηλεκτροκίνηση αναλαμβάνει τα ηνία στον τομέα των μεταφορών, ο δήμος μας μπορεί να αναδειχθεί σε πόλο ανάπτυξης του τομέα εύκολα και ανέξοδα, παρέχοντας προηγμένες υπηρεσίες ταχυφόρτισης στους δημότες και τους επισκέπτες. Με την προτεινόμενη συνεργασία με την εταιρεία Blink, πρωτοπόρο στον τομέα με μακρόχρονη παρουσία στην ανάπτυξη προηγμένων υπηρεσιών, μπορεί να αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο δημοτικό δίκτυο φόρτισης στο Δήμο Τριφυλίας.
Η εταιρεία αναλαμβάνει: α) Την εγκατάσταση 5 σταθμών φόρτισης τύπου ΜΟDΕ 3 (AC /2 x 22kW) (οι σταθμοί θα εγκατασταθούν στο Κοπανάκι, στην Κυπαρισσία, στα Φιλιατρά, στους Γαργαλιάνους και στην Μαραθόπολη). β) Την πλήρη κάλυψη του κόστους των σταθμών φόρτισης. γ) Την πλήρη κάλυψη των εξόδων για τις εργασίες υποδομής εγκατάστασης των φορτιστών. δ) Την καταβολή μισθώματος για κάθε 2 θέσεις στάθμευσης που μισθώνονται προκειμένου να τοποθετηθεί ένας φορτιστής, ποσού 500 € ετησίως (συνολικά δηλαδή ο δήμος θα εσοδεύει 2.000 € ετησίως), ε) τον αδιάκοπο και απομακρυσμένο έλεγχο και εποπτεία των φορτιστών και στ) την δωρεάν τεχνική υποστήριξη και συντήρηση των σταθμών.
Οι προτεινόμενοι σταθμοί δύνανται να φορτίζουν ταυτόχρονα δύο ηλεκτρικά οχήματα. Η εν λόγω πρόταση αξιοποίησης των υποδομών του δήμου για ανάπτυξη δικτύου φόρτισης αποτελεί δυνατότητα επένδυσης μηδενικού κόστους για το δήμο µε ταυτόχρονα συνοδά έσοδα. Παράλληλα, αυξάνεται η αξία του δήμου µέσω του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης οικολογικής συνείδησης.
Το σημείο εγκατάστασης των σταθμών φόρτισης σε κάθε πόλη θα προσδιοριστεί επακριβώς μετά από επόπτευση των πόλεων από τους τεχνικούς της εταιρείας».