Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 19:40

Βελτίωση του οδικού δικτύου σε Μεσσηνία και Λακωνία ζήτησε ο Νίκας

Γράφτηκε από την

Οδηγίες ώστε να δοθεί προτεραιότητα σε έργα βελτίωσης της ασφάλειας του οδικού δικτύου και δημιουργίας υποδομών για την αγροτική ανάπτυξη έδωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια των συσκέψεων για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στις Ενότητες Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν προχθές στην Τρίπολη και στις οποίες συμμετείχαν επίσης οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, από κοινού με υπηρεσιακούς παράγοντες από τις δύο Ενότητες αλλά και την έδρα, τονίστηκε από τον περιφερειάρχη ότι πρέπει να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα, αφενός, σε έργα που θα καταστήσουν ασφαλές το επαρχιακό και το εθνικό οδικό δίκτυο στους δύο νομούς και, αφετέρου, σε έργα που αφορούν τον αγροτικό τομέα και κυρίως τα θέματα της άρδευσης (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ) και του εξηλεκτρισμού.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, προέχει η αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας μέσα από την αναβάθμιση του επαρχιακού και του εθνικού δικτύου, έτσι ώστε να καλυφθούν στο σύνολό τους οι επισημάνσεις οι οποίες περιέχονται στα έγγραφα της Αστυνομίας ως προς τα επικίνδυνα σημεία που έχουν εντοπιστεί σε δρόμους των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας δήλωσε ότι, αν και έχουν διατεθεί σημαντικές πιστώσεις προς τις Π.Ε. για τον πιο πάνω σκοπό, εφόσον κριθεί ότι αυτές δεν επαρκούν, τότε οι Περιφερειακές Ενότητες μπορούν να εξεύρουν επιπλέον κονδύλια από άλλα έργα - ιδιαίτερα από προγραμματικές συμβάσεις.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης ανέφερε ένα σημαντικό στατιστικό στοιχείο όσον αφορά την απορρόφηση των πόρων του ΠΔΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι πρώτη στον τομέα αυτό είναι η Π.Ε. Αργολίδας.