Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 08:12

Χριστοδουλάκης στην πίτα του ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας: “Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες” (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

“Στο νέο πολιτικό σκηνικό το Κίνημα Αλλαγής με διαρκείς πρωτοβουλίες και πολιτικές παρεμβάσεις και μέσα κι έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο έχει σκοπό να αποδείξει στην πράξη ότι θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι για τους Ελληνες πολίτες”.

Αυτό σημείωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, σε δηλώσεις του χθες το βράδυ στην Καλαμάτα, στην κοπή της πίτας στον πολυχώρο Α49, επικεντρώνοντας στην ανάγκη ενότητας και συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων. Στην εκδήλωση παρέστησαν η βουλευτής Β’ Αθηνών Νάντια Γιαννακοπούλου και ο πρώην υφυπουργός Δημήτρης Κουσελάς.

Στις δηλώσεις του ο κ. Χριστοδουλάκης παρατήρησε ότι “το ΚΙΝΑΛ αναδεικνύει ζητήματα που αφορούν τη δική μας πολιτική προτεραιότητα. Θέματα που αφορούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τη μη προστασία της πρώτης κατοικίας, τις αυθαίρετες ενέργειες των τραπεζών. Τη δική μας πρωτοβουλία για τη θεσμοθέτηση της 13ης σύνταξης, αλλά και να μιλήσουμε για τα πολύ κρίσιμα εθνικά μας ζητήματα. Ζητήματα που απαιτούν αποφασιστικότητα, ενότητα, συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως απαιτούν να είμαστε όλοι σοβαροί και στο ύψος των περιστάσεων”.

Ξεκαθάρισε πως στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι “να είμαστε παρόντες ξανά δίπλα στην ελληνική κοινωνία, δίπλα στους Ελληνες πολίτες να τιμήσουμε την εντολή που μας έδωσαν και τη σαφή πολιτική διακριτότητα που κατοχυρώσαμε στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και να στείλουμε το μήνυμα ότι η δημοκρατική παράταξη είναι ξανά εδώ”.

Για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας επεσήμανε πως “η πρόταση της κ. Σακελλαροπούλου ήταν μια πρόταση που καλύπτει τις ουσιώδεις προϋποθέσεις της σύνθεσης και της συναίνεσης ευρύτερα στο πολιτικό μας σύστημα που πρέπει να συγκεντρώνει το ανώτερο πολιτειακό αξίωμα, που είχαμε θέσει”, εκτιμώντας ότι “είναι ένα πρόσωπο που έχει όλα τα εχέγγυα για πολύ πετυχημένη πορεία προς όφελος της χώρας”.

Αντίθετα, ο κ. Χριστοδουλάκης παρατήρησε ότι αυτό το πνεύμα συναίνεσης  δεν χαρακτηρίζει την πρόταση της κυβέρνησης στα εργασιακά και στον εκλογικό νόμο και σημείωσε πως “η δική μας πρόταση για τον εκλογικό νόμο είναι στη βάση ενός πολιτικού σκεπτικού που λέει ότι μετά την κρίση ο νόμος αυτός πρέπει να δίνει εχέγγυα πολιτικής σταθερότητας και να διασφαλίζει μια δημοκρατικότερη και αναλογικότερη εκπροσώπηση της κοινωνικής βάσης και της κοινωνικής βούλησης στο μείγμα των κυβερνητικών συσχετισμών. Και η πρόταση της Ν.Δ. δεν συνηγορεί στην κατεύθυνση αυτή”.

 

Παρέμβαση Νάντιας

Η Μεσσήνια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στο Β2 Δυτικό Τομέα Αθήνας  Νάντια Γιαννακοπούλου στην τοποθέτησή της στη χθεσινή εκδήλωση επισήμανε τη δύσκολη τροπή που παίρνουν τα Ελληνοτουρκικά με την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα. Στάθηκε ακόμη στο μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα λέγοντας ότι παίρνει σταδιακά όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις, ενώ τόνισε ότι μετά από δέκα χρόνια κρίσης και μνημονίων η χώρα αναζητεί τον δρόμο οριστικής και αμετάκλητης εξόδου από την κρίση, τον δρόμο της ανάπτυξης, της μείωσης της ανεργίας, του εξορθολογισμού των μισθών και των συντάξεων, της βελτίωσης της καθημερινότητας.

Κλείνοντας σημείωσε ότι στο πολιτικό τοπίο της χώρας το ΚΙΝΑΛ έχει τις δυνατότητες να διαμορφώσει έναν ισχυρό, σύγχρονο, δυναμικό πόλο, με κεντροαριστερά μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά.

Γ.Σ.