Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 20:13

Αλέξανδρος Ασωνίτης: Εκδίκηση Ι Εκδόσεις Πατάκη

Γράφτηκε από την

Ενας έρωτας γεννιέται στην ελεύθερη Αμμόχωστο στις αρχές Ιουλίου 1974. Μεγαλώνει και ωριμάζει στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Και επιστρέφει στην κατεχόμενη Κερύνεια τον Ιούλιο του 2011. Αλλά επιστρέφει ως εφιάλτης.

Η «Εκδίκηση» είναι το δεύτερο βιβλίο (που μόλις κυκλοφόρησε) της τριλογίας του Αλέξανδρου Ασωνίτη «Πένθος και εξαρση». Προηγήθηκε η «Εκτέλεση» και ακολουθούν οι «Καθαρμοί».

Ενας 25χρονος Ελληνας, ο Διονύσης Ταλλανδιανός, που κάνει οικογενειακώς διακοπές στην Κερύνεια τον Ιούλιο του ’74, φεύγει απροειδοποίητα με τη φίλη του στη Βραζιλία. Στις 23 Ιουλίου βλέπει στα πρωτοσέλιδα την τετραμελή οικογένειά του σκοτωμένη, βομβαρδισμένη. 1993: Ενας Βραζιλιάνος επιχειρηματίας αγοράζει στα κατεχόμενα κάποιο ερειπωμένο ξενοδοχείο στην Κερύνεια. 2011: Στα μπαλκόνια του βομβαρδισμένου ξενοδοχείου «Μπλου Βέλβετ», εκεί όπου είχε αφανιστεί η τετραμελής οικογένεια Ταλλανδιανού, βρίσκονται δολοφονημένα 94 παιδάκια δημοτικού που είχαν απαχθεί τρεις μέρες πριν απ’ τα σχολικά λεωφορεία τους. Το απόγευμα ο δράστης παραδίδεται στην Αστυνομία...