Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 15:27

Πανηγύρι στην Κλεισούρα 

Γράφτηκε από την

Πανηγύρι με πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα θα γίνει στην Κλεισούρα από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Κλεισούρας "Αγιος Γεώργιος" την Κυριακή το πρωί.

Οπως δηλώνει στην "Ε" εκ μέρους του Συλλόγου ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, στόχος της εκδήλωσης είναι να γίνει το χωριό πιο γνωστό στον κόσμο, λόγω του ότι είναι μικρό και σχετικά απομονωμένο. 

Το πανηγύρι θα αρχίσει μετά τη θεία λειτουργία στον Αγιο Γεώργιο. Μουσική θα παίξει επταμελής ορχήστρα από την Καλαμάτα, οι "Μουσικοί οδοιπόροι" και θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια η χορωδία και το συγκρότημα από την "Οδύσσεια", με τα τμήματα παιδιών και ενηλίκων. 

Θα υπάρχουν δωρεάν για τον κόσμο: τζατζίκι, ελιές και σαλάτα "Κλεισουρέικια" (η οποία στο παρελθόν έχει βραβευτεί από γευσιγνώστες). Η σαλάτα παρουσιάζεται και τρώγεται μέσα σε "παξιμαδοτσούκαλο Κλεισούρας". Για τους επισκέπτες θα πωλείται και η παραδοσιακή γουρνοπούλα. Επίσης θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα, ενώ όποιος θέλει, μπορεί να προσφέρει φάρμακα για το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας.

Γ.Σαρ.