Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 14:13

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Εορταστικές εκδηλώσεις στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας

Η συμμετοχή του Σιδηροκάστρου στην Επανάσταση του 1821 τιμάται αυτή την Κυριακή με τις λαμπαδηφορίες που θα πραγματοποιηθούν στο όμορφο και ιστορικό χωριό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6.30 το απόγευμα με την υποδοχή των προσκεκλημένων και την ανάβαση στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Στις 7 θα γίνει δοξολογία και στις 7.45 θα ξεκινήσει η αναπαράσταση του ιστορικού εθίμου από το Σύνδεσμο Σιδηροκαστριτών. Θα ακολουθήσουν οι λαμπαδηφορίες στα στενά δρομάκια του χωριού, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί και θα υπάρχει φίλεμα.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το Δήμο Τριφυλίας, το Σύνδεσμο Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας, τη Μεσσηνιακή Αμφικτιονία, ενώ συμμετέχουν: ο Σύλλογος “Ελληνομνήμονες” Καλαμάτας, η Λαογραφική Ενωση Μεσσηνίας, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος “Ο Κοντόσταυλος” Μάνης, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, ο Σύλλογος “Αργώ” Αγίας Τριάδας Καλαμάτας, ο Σύλλογος Γυναικών Σιδηροκάστρου “Η Εστία”, ο Εξωραϊστικός - Λαογραφικός Σύλλογος “Δημοσθένης Κάκκαβας”, ο Εκπολιτιστικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου Αμαλιάδας “Η Αστρινιά”, ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών “Ο Πυρσός”, η Ενωση Μικρασιατών Μεσσηνίας “Η Ιωνία”, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Παράδεισος” Καλαμάτας και ο Μορφωτικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER