Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 15:25

Τα έργα που περιμένει η Μεσσηνία σε δρόμους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πέρα από τα μεγάλα έργα, αναπτυξιακά και υποδομών, που περιμένει η Μεσσηνία μέσα στο 2020, σημαντικά είναι κι εκείνα περιφερειακού επιπέδου για τα οποία την ευθύνη και την αρμοδιότητα έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Είναι οι δρόμοι που περιμένει χρόνια ο νομός, που έχουν μελετηθεί από τα χρόνια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Εργα-σημαία για την περιφερειακή αρχή Τατούλη, που τα υποσχέθηκε επανειλημμένα, αλλά έμειναν στα λόγια και τις υποσχέσεις.

Σε προτεραιότητα είναι ο δρόμος Μεσσήνη - Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη που η νέα περιφερειακή αρχή τον ενέταξε στο ΕΣΠΑ. Στην αρχή υπήρχε η εντύπωση πως η ένταξη αφορούσε μόνο το Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη, αλλά φαίνεται πως θα γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις και στην 7η επαρχιακή οδό. Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε μιλήσει προεκλογικά και είχε δεσμευτεί για το δρόμο πρόσβασης στην Αρχαία Μεσσήνη από τον αυτοκινητόδρομο του “Μορέα” στο ύψος του κόμβου των Αρφαρών, μέσω του δρόμου προς το Πλατύ και της παράκαμψης του χωριού.

Θα γίνουν και οι δύο δρόμοι; Αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει, και να δρομολογηθούν το έργο ή τα έργα άμεσα, από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Να αναφέρουμε ότι πρόσβαση στην Αρχαία Μεσσήνη, μέσω του Μελιγαλά, διεκδικεί και ο Δήμος Οιχαλίας. Από την χρόνια προβληματική και ντροπιαστική πρόσβαση στον πιο σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο του νομού, έχουμε ξαφνικά... έκρηξη ενδιαφέροντος.

Μελετητική ωριμότητα και κατ’ αρχήν ένταξη στο ΕΣΠΑ έχει και ο δρόμος Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι, που θα φέρει πιο κοντά την Κυπαρισσία με τη Γιάλοβα και την Πύλο.

Επιτακτική είναι και η ανάγκη βελτίωσης της 1ης επαρχιακής οδού, του κεντρικού δρόμου της Μάνης, που έχει ξεχαστεί. Η περιφερειακή αρχή οφείλει να δρομολογήσει ουσιαστική παρέμβαση σε σημαντικό τμήμα του δρόμου. Αν δεν είναι η παράκαμψη Κάμπου - Σταυροπηγίου, θα πρέπει να επιλεγεί άμεσα ένα συμβολικό τμήμα, που θα δείξει ενδιαφέρον για τη Μάνη, μια από τις πιο ελκυστικές περιοχές του τόπου μας.

Από την άλλη πλευρά, στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη, πρέπει να τρέξει και να ολοκληρωθεί το πολύπαθο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι και να δρομολογηθεί η υλοποίηση ενός ακόμα τμήματος, που θα βελτιώσει και θα κάνει πιο ασφαλή τη διαδρομή προς την Κορώνη.

Τέλος, ουσιαστική φροντίδα και προστασία δικαιούται και ο παλιός εθνικός δρόμος Καλαμάτα - Σπάρτη.

Οι προκλήσεις είναι αρκετές και μεγάλες για τη Μεσσηνία και την περιφερειακή αρχή. Ο τόπος και οι πολίτες περιμένουν πλέον πράξεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 15:24