Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 21:35

Οι δημοτικές αρχές ακύρωσαν το έργο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Οι δημοτικές αρχές ακύρωσαν το έργο

 

Κατώτερα των περιστάσεων τα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης “ένιψαν τας χείρας τους” ή απέρριψαν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

Ακύρωσαν, δηλαδή, το πιο σημαντικό έργο της Μεσσηνίας, το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Το έργο που ο τόπος μας περιμένει χρόνια. Και αν δεν το περιμένει η Καλαμάτα και η Μεσσήνη, για να λέμε την αλήθεια, το περιμένει η μισή Μεσσηνία: Από το Πεταλίδι και την Κορώνη μέχρι το Χατζή, το Βλαχόπουλο, τους Γαργαλιάνους, τη Γιάλοβα, την Πύλο, τη Μεθώνη και τη Φοινικούντα.

Και για να είμαστε δίκαιοι: Κατώτερες των περιστάσεων αποδείχθηκαν οι δημοτικές αρχές Καλαμάτας και Μεσσήνης, που υπερασπίστηκαν τα… συμφέροντα των δήμων τους. Γιατί οι μειοψηφίες είπαν ναι στη μελέτη και πρότειναν βελτιώσεις, διορθώσεις, κάποιες εφικτές.

Οι δημοτικές αρχές έθεσαν όρους: Κάποιους η Καλαμάτα, 11 η Μεσσήνη. Ορους προσχηματικούς και υποκριτικούς, που αποδεικνύουν εμμονές και κολλήματα για να μην χαθούν ψηφαλάκια και στενοχωρήσουμε τους πελάτες.

Στην Καλαμάτα η δημοτική αρχή ζήτησε συνδετήριο παραλιακό δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, στη θέση της παραλιακής χάραξης που απορρίφθηκε, για να πει το ναι. Λογικό ακούγεται. Ποιος, όμως, θα πληρώσει αυτό το δρόμο, με τη ΣΔΙΤ που είναι μονόδρομος για την κατασκευή του οδικού άξονα; Ο ελληνικός λαός, ο Ελληνας φορολογούμενος που θα πληρώνει για 26 χρόνια στον ανάδοχο 25 εκ. ευρώ το χρόνο, για τα δάνεια και τη συντήρηση. Δηλαδή, θα τον πληρώνει ο κάτοικος της Χίου, της Σαμοθράκης, της Λήμνου, του Αϊ-Στράτη. Εδώ δεν πληρώνουν για τα βασικά έργα στον τόπο τους που λείπουν, θα πρέπει να συνδράμουν για την… τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Παραλίας;

Το ίδιο ισχύει και για την οδό Εθνάρχου Μακαρίου στη Μεσσήνη. Το δρόμο που για να περάσεις σήμερα, ρίχνεις τα… καντήλια της ζωής σου. Αφού δεν γίνεται να ζητήσουμε να περάσει μέσα από τη Μεσσήνη, για να σας εγκρίνουμε τη (μισή) παράκαμψη της Μεσσήνης, πρέπει να μας παραδώσετε μελέτη ανάπλασης της Εθν. Μακαρίου. Ο κάτοικος της Λήμνου και του Αϊ-Στράτη θα πρέπει να βάλει τον οβολό του για να γίνει η μελέτη για το δρόμο της Μεσσήνης.

Να ολοκληρώσω το κείμενο με το Δ.Σ. Μεσσήνης. Ζητεί να γίνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πόλη η παράκαμψη. Και την ανάπτυξη της πόλης τα αμέσως επόμενα χρόνια δεν την υπολογίζουν; Δεν θα εγκλωβιστεί;

Αν αυτά δεν είναι όροι που ακυρώνουν το δρόμο, τι είναι; Πάντως οι γνωμοδοτήσεις αυτές δεν παίζουν κανένα ρόλο, όπως δεν έπαιξαν στο πιο σημαντικό έργο της χώρας, τον οδικό άξονα Κόρινθος - Πάτρα. Κι έγινε το έργο. Για να δούμε, το υπουργείο Υποδομών θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων;

Υ.Γ.: Τις επόμενες μέρες θα γίνει αναφορά και για την υποκρισία με το τρένο.

 


NEWSLETTER