Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2020 18:31

Παμμεσσηνιακό μέτωπο για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

Γράφτηκε από τον

Το μεγάλο στοίχημα, η νέα πρόκληση για τη Μεσσηνία είναι ο οδικός άξονας Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη.

Είναι το σημαντικότερο έργο για τον τόπο, όχι όμως και το μοναδικό που πρέπει να γίνει μέσα στα επόμενα χρόνια, για να αναβαθμιστούν οι υποδομές και να γίνει, επιτέλους, πιο ασφαλές και πιο ελκυστικό το οδικό δίκτυο του νομού.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ετοιμάζεται για πανηγυρικές εξαγγελίες στην Καλαμάτα, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οδικό άξονα και για τα άλλα σημαντικά έργα. Και αυτό, ενώ οι αρχές και οι πολίτες της Μεσσηνίας περίμεναν από τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο τον υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή να έρθει και να κάνει ανακοινώσεις, να παρουσιάσει επίσημα το πρόγραμμα και το σχέδιο της κυβέρνησης για την υλοποίηση των σημαντικών έργων υποδομής που περιμένει χρόνια ο τόπος.

Επειδή το έργο αφορά την ανάπτυξη του τόπου, δεν χωρούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες κι επικοινωνιακά παιχνίδια. Επιβάλλεται να υπάρξει συστράτευση και δημιουργία παμμεσσηνιακού μετώπου για τη δρομολόγηση και την υλοποίησή του, χωρίς καθυστερήσεις. Για να μην χαθεί πλέον ούτε μια μέρα, για να μην πάει χαμένη η κάθε ευκαιρία. Δεν επιτρέπεται να περιμένουμε από τα τέλη του 2018 και τις αρχές του 2019 τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος και να μην υπάρχει αντίδραση. Δεν επιτρέπεται να μην ασχολούνται με το θέμα της μελέτης η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου και οι δημοτικές αρχές Καλαμάτας και Μεσσήνης, επειδή μπορεί να διαφωνούν με τη βελτίωση - ανακατασκευή του υφιστάμενου δρόμου που έχει επιλεγεί.

Είναι αδιανόητο για την κατασκευή του έργου να έχουν δείξει ενδιαφέρον οι μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας και λόγω αδιαφορίας για τη μελέτη, να μην προχωράει με γρήγορους ρυθμούς η δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

Να γνωρίζουν οι κατέχοντες την εξουσία, σε κάθε επίπεδο, ότι οι πολίτες γνωρίζουν, έχουν κρίση και δεν θα επιτρέψουν παιχνιδάκια σε βάρος της ανάπτυξης του τόπου. Θα κινητοποιηθούν, θα αντιδράσουν και όταν έρθει η ώρα θα αποδώσουν τις ευθύνες, όπου και όπως πρέπει. Τέρμα τα παιχνίδια.

Ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη δεν είναι του τάδε ή του δείνα βουλευτή, ούτε της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι έργο της Μεσσηνίας, το οποίο δικαιούται και έχει καθυστερήσει προκλητικά. Και είναι ανεπίτρεπτη οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση.