Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 17:40

Ερωτήσεις για την αναβάθμιση του αερολιμένα Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Ερωτήσεις για την αναβάθμιση του αερολιμένα Καλαμάτας

Η αναβάθμιση του "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος", αν και κρίνεται από όλους τους Μεσσήνιους αναγκαία, έχει ταυτιστεί λανθασμένα μόνο με την παραχώρηση - εκμετάλλευση του αερολιμένα, ενώ σχεδόν κανένας δεν ασχολείται με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αποκτήσει το αεροδρόμιο για να γίνει πύλη της Πελοποννήσου τον 21ο αιώνα.

Καταρχάς και πριν παρουσιάσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου αεροδρομίου στην Κρήτη, ας δούμε τη σημερινή κατάσταση του αερολιμένα Καλαμάτας:

- Λειτουργεί διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης μήκους 2.703 μέτρων και πλάτους 45 μέτρων.

- Ο χώρος στάθμευσης αεροσκαφών είναι χωρητικότητας 4 αεροπλάνων (επιφάνεια θέσεων: 22.100 τετραγωνικά μέτρα).

- Οι κτηριακές εγκαταστάσεις του αεροσταθμού είναι 2.450 τ.μ.

- Υπάρχουν 2 αίθουσες αφίξεων, 2 αίθουσες αναχωρήσεων και μία αίθουσα αναμονής.

- Ουσιαστικά μπορούν να εξυπηρετηθούν 2 πτήσεις την ώρα.

- Εχει χώρο στάθμευσης για 70 οχήματα, αλλά λόγω του περιορισμένου χώρου δεν επιτρέπεται η μακρά παραμονή.

- Εχει ξεκινήσει η διαδικασία απαλλοτρίωσης 50 στρεμμάτων για επέκταση του αεροσταθμού και των θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών.

Ας δούμε τώρα όσα προβλέπονται στη μελέτη του νέου αεροδρομίου του Ηρακλείου στο Καστέλι:

- Διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης μήκους 3.200 μέτρων.

- Χώρος στάθμευσης αεροσκαφών (apron) για 27 απομακρυσμένες θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών κατηγορίας κατά ICAO C & 5+1 θέσεις τύπου MARS κατηγορία κατά ICAO E (ή 10+2 σταθερές θέσεις στάθμευσης Κατηγορίας C).

- Τερματικό κτήριο αεροσταθμού (Terminal Building) 5 επιπέδων συνολικής επιφάνειας 72.000 τ.μ., εκ των οποίων περί τα 13.000 τ.μ. χώροι εμπορικών χρήσεων και περίπου 1.000 τ.μ. μόνιμοι εκθεσιακοί χώροι.


- Χώροι στάθμευσης 800 οχημάτων κατ’ ελάχιστον, χώροι αναμονής για 50 τουριστικά λεωφορεία, 150 ταξί και 20 μίνι βαν.


Πρέπει να αποκτήσει η Καλαμάτα ένα αεροδρόμιο σαν του Ηρακλείου που θα εξυπηρετεί 7 εκατ. επιβάτες το χρόνο; Πόσους επιβάτες θα εξυπηρετεί στο μέλλον ο αερολιμένας της μεσσηνιακής πρωτεύουσας; Είναι βιώσιμη η συλλειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" με το στρατιωτικό αεροδρόμιο εκπαίδευσης πιλότων της πολεμικής αεροπορίας; Αρκεί ο υπάρχων διάδρομος για την απογείωση μεγάλων αεροσκαφών (Boeing 777, Airbus A380) γεμάτων με καύσιμα;

Εννοείται ότι δεν θα επιχειρήσω να απαντήσω στις παραπάνω ερωτήσεις, γιατί φυσικά δεν έχω τις γνώσεις. Οι ερωτήσεις αυτές όμως θα πρέπει να απαντηθούν από ειδικούς, σε μια ενημερωτική εκδήλωση, προκειμένου οι Μεσσήνιοι να σχηματίσουν άποψη για την αναβάθμιση του αεροδρομίου "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος".

Δυστυχώς, μέχρι τώρα οι αποφάσεις λαμβάνονται μακριά από την τοπική κοινωνία, και με γνώμονα -αν κρίνουμε από τη απαλλοτρίωση των 50 στρεμμάτων- ένα μάστερ πλαν που συντάχθηκε πριν από... 20 χρόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι η απαλλοτρίωση των 50 στρεμμάτων για την επέκταση - αναβάθμιση του αεροδρομίου εκκρεμεί από το 2005. Για να γίνουν κατανοητές οι σύγχρονες ταξιδιωτικές ανάγκες, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2004, όταν η Ελλάδα διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφίχθησαν στην Ελλάδα 7,1 εκατ. αλλοδαποί επισκέπτες, ενώ πέρυσι αφίχθησαν στα αεροδρόμια όλης της χώρας 21,4 εκατ. επισκέπτες...

Ενδεικτικά επίσης αναφέρουμε ότι η Fraport στην Κω αυξάνει κατά 201% τη συνολική έκταση του αεροδρομίου σε 24.000 τ.μ., και στη Σαντορίνη κατά 236% τη συνολική έκταση του αεροσταθμού σε 15.640 τ.μ. Στη Θεσσαλονίκη η Fraport αυξάνει τους σταθμούς check-in από 30 σε 44, και τον αριθμό των πυλών από 16 σε 24. Στη Σαντορίνη αυξάνονται οι σταθμοί check-in από 8 σε 17, και οι πύλες από 5 σε 8.

Οι Μεσσήνιοι πότε θα μάθουν πόσους σταθμούς check-in θα διαθέτει το 2025 το αεροδρόμιο "Καπεταν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος";

 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 11:12

NEWSLETTER