Σήμερα “γεννιέται” η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας στο παλιό εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ

Σήμερα περνά από Διυπουργική η υπογραφή ΣΔΙΤ για τη δημιουργία της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας

του Διονύσιου Κηλίδη

Σε διυπουργική συνεδρίαση που θα λάβει χώρα σήμερα αναμένεται να εγκριθεί η αίτηση για την υπαγωγή της δημιουργίας της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Αττική, στις διατάξεις για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστο Δήμα, το παλαιό εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ επί της οδού Πειραιώς στο Νέο Φάληρο, συνολικής έκτασης 18 στρεμμάτων, θα μετατραπεί  σε Κέντρο Καινοτομίας, φιλοδοξώντας να στεγάσει την έδρα της καινοτομίας στην χώρα μας. Ήτοι, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην νεοφϋή επιχειρηματικότητα, ανεξαρτήτως σταδίου ωρίμανσης.

Η συνολική επένδυση αναμένεται να ανέλθει στα 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε πρώτο βαθμό περίπου 150 εργαζόμενοι θα απασχοληθούν κατά τη διάρκεια της κατασκευής και περισσότεροι από 2.500 άτομα μόλις λειτουργήσει.

Όσο για το πότε αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας στην Αττική, αυτό τοποθετείται χρονικά περί τα τέλη του 2021.

Απώτερος σκοπός της δε, θα είναι να συμβάλλει καταλυτικά ώστε η Ελλάδα να μεταβληθεί στην «καρδιά» της Καινοτομίας στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ