Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αφιέρωμα στον ζωγράφο Άγγελο Γιαλλινά στο Καβαλλούρι

Αγγελος Γιαλλινάς
23 Σεπτεμβρίου 2019 / 07:28
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα απόγευμα αφιερωμένο στον Άγγελο Γιαλλινά και τη ζωή του στο αρχοντικό του στο Καβαλούρι, θα

 πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στο χωριό Καβαλλούρι στη βόρεια Κέρκυρα. Αφορμή και έμπνευση του αφιερώματος υπήρξε η συμπλήρωση των 80 ετών από το θάνατό του και η μεγάλη αναδρομική έκθεση των έργων του, που λαμβάνει χώρα αυτήν την περίοδο στα Παλαιά Ανάκτορα.
Με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού και τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά την αγρέπαυλη της οικογένειας Γιαλλινά, το πραγματικό περιβάλλον από όπου ο μεγαλύτερος έλληνας υδατογράφος άντλησε έμπνευση για πολλά από τα έργα του που απεικονίζουν την κερκυραϊκή ύπαιθρο.
 «Θέλουμε να μεταφέρουμε στους επισκέπτες όχι μόνο την ιστορία του ζωγράφου και του αρχοντικού, αλλά και την εμπειρία, όπως την έζησε ο ίδιος σε ένα χωριό, με τις μυρωδιές, τις παραστάσεις και το τοπικό χρώμα του χωριού αυτού» τονίζουν οι ομιλήτριες της εκδήλωσης, Ελένη Μπουνιά και Χρύσα Χαλικιοπούλου, και συμπληρώνουν «ο χώρος είναι ιδιωτικός και κλειστός σε επισκέπτες, οπότε η ευκαιρία να δει κανείς από κοντά τα κτίριο, τα στοιχεία που σώζονται και τον περιβάλλον χώρο είναι μοναδική»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχοντικό Γιαλλινά στο Καβαλλούρι την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00. 
Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.