Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη στο Μαράσλειο τα μεσάνυχτα - Κλειστά τα σχολεία της Κέρκυρας την Τετάρτη

κακοκαιρία
12 Nov 2019 / 21:01

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, την Τετάρτη σε όλο το νησί

κατόπιν συνεννόησης της Δημάρχου με την Πολιτική Προστασία και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα συγκαλείται στο Μαράσλειο το τοπικό συντονιστικό πολιτικής προστασίας, με τη συμμετοχή όλων των προβλεπόμενων εκπροσώπων των Αρχών, υπηρεσιών και φορεών. Αυτή την ώρα (11:00), τα μηνύματα από όλο το νησί προς τη δημοτική αρχή, από την οποίαν και προέρχονται οι πληροφορίες, κάνουν λόγο για πολλές πτώσεις δέντρων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, σε ορισμένες περιπτώσεις ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ, πλημμύρες.

Σύμφωνα  με πληροφορίες που αποδίδονται στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας, έχει φουσκώσει το ποτάμι ενώ αναζητούνται με αγωνία τουλάχιστον πέντε κάτοικοι με τα αυτοκίνητά τους, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί εαν κινδυνεύουν και σε ποια κατάσταση βρίσκονται.

Κατόπιν τούτων αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες τα αποτελέσματα της σύσκεψης και οι ενέργειες των αρχών. Σύμφωνα με τη Μερόπη Υδραίου εξετάζεται και η πιθανότητα να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να κινηθούν όσα προβλέπονται για την αποζημίωση των πληγέντων.