Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λάβρος Καλούδης κατά Γιαννούλη: «Η Κέρκυρα δεν είναι Εξάρχεια!»

Καλούδης Γιώργος
07 Δεκεμβρίου 2019 / 11:32

Μήνυμα του επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» και προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας προς τον Αστυνομικό Δ/ντη του νησιού, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή «την έντονη αστυνομοκρατία στους δρόμους»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ολομέτωπη επίθεση κατά του Αστυνομικού Διευθυντή Κέρκυρας, Μάνθου Γιαννούλη, αλλά και των πολιτικών του προϊσταμένων, εξαπέλυσε -με ανακοίνωσή του- ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων & Διαποντιων, αλλά και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργος Καλούδης.

Ο κος Καλούδης τιτλοφορεί την ανακοίνωσή του «Η αστυνομοκρατία στη Κέρκυρα προκαλεί τη νέα γενιά και τους δημοκράτες» και υπογραμμίζει πως ουδέποτε στην Κέρκυρα δεν έγιναν επεισόδια ή έκτρωπα κατά την διάρκεια πορειών ή διαδηλώσεων από τους φοιτητές και τη νεολαία του νησιού γενικότερα.

Ο Γιώργος Καλούδης μάλιστα, τονίζει με σκωπτικό ύφος ότι «Η Κέρκυρα δεν είναι Εξαρχεια» σε μια προσπάθειά του να υπογραμμίσει την άποψή του ότι «όλη αυτή η έντονη αστυνομοκρατία στους δρόμους εξοργίζει και τη νεολαία και τους δημοκράτες πολίτες που τόσα έχουν υποφέρει από το αστυνομικό κράτος και τη περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού!».

Επί λέξει, ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» και πρόεδρος του Δ.Σ.Κ., Γιώργος Καλούδης, αναφέρει:

«Η αστυνομοκρατία στη Κέρκυρα προκαλεί τη νέα γενιά και τους δημοκράτες»

Τα γεγονότα:

1.Οι αστυνομικοί είναι παιδιά του λαού. Και σήμερα έχουν διαπαιδαγωγηθεί δημοκρατικά. Κάθε κανόνας βέβαια έχει την εξαίρεσή του. Υπάρχει και η εξουσιομανία.

2. Αποδεδειγμένα το 2008 ένα μικρό παιδί, ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Κορκονέα.

3. Είχε εξοργίσει τον λαό τότε ότι πολλοί αστυνομικοί ήθελαν , συνδικαλιστές και αστυνόμοι ψηλά στην ιεραρχία, με δηλώσεις τους αλλά και υπόγεια, να συγκαλύψουν τη δολοφονία. Γι΄αυτό και προκλήθηκε η εξέγερση του Δεκέμβρη 2008.

4.Είναι ενθαρρυντικό και πολυσήμαντο ότι προ ημερών ο σημερινός Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Πλειώτας άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Μικτού ορκωτού Εφετείου Λαμίας , η οποία αναγνώρισε ελαφρυντικό στον Κορκονέα και αποφυλακίστηκε. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε ότι δεν έπρεπε να του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και κατά συνέπεια δεν έπρεπε να καταδικασθεί σε ελαφρύτερη ποινή και να αποφυλακισθεί.

5. Στη Κέρκυρα με 4.500 ενεργούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιό μας, σε όλες τις πορείες και διαδηλώσεις για τη επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου κ.α. δεν έχει συμβεί ποτέ κανένα επεισόδιο, καμμία βιαιοπραγία, καμμία ζημιά σε μαγαζί, αυτοκίνητο ή σπίτι. Η νεολαία διαδηλώνει ειρηνικά και καλά κάνει. Δείγμα ενεργού λαού. (Η ανεπίτρεπτη πριν από χρόνια «κατάληψη» του San Giacomo οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιος άνοιξε τη κερκόπορτα!)

6. Από τις 15 Νοέμβρη 2019 και για ένα 3ήμερο ζήσαμε μία απίστευτη αστυνομοκρατία στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας. Το ίδιο συνέβη και χθες, επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου. Χωρίς λόγο. Ενόχλησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ειρηνική πορεία φοιτητών και λαού της 17ης Νοέμβρη 2019 ήταν υπό στενή αστυνομική παρακολούθηση! Μέχρι πέρυσι υπήρχε διακριτική (με πολιτικά) παρακολούθηση και φρούρηση κάποιων υπηρεσιών. Όταν εμείς είμασταν φοιτητές δεν τα επιτρέπαμε αυτά και δεν θέλαμε να μας παρακολουθεί και να μας καταγράφει-φακελλώνει η αστυνομία στην ελεύθερη δημοκρατική μας δράση. Και δεν το επιτρέπαμε. Παρ΄όλα αυτά είχε ρουφιάνους και μας φακέλλωνε!

7. Κατά σύμπτωση όλη αυτή η επίδειξη δύναμης, παρακολούθησης πορειών και αστυνομοκρατίας σε ειρηνικές επετειακές πορείες και διαδηλώσεις στη Κέρκυρα έρχεται ξαφνικά απ΄όταν διορίστηκε από τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μάνθος Γιαννούλης ως αστυνομικός διευθυντής Κέρκυρας.

Η Κέρκυρα δεν είναι Εξάρχεια!

Είναι καλό να γνωρίζουν οι πολιτικοί προιστάμενοι του κ. Γιαννούλη και οι βουλευτές Κέρκυρας ότι όλη αυτή η έντονη αστυνομοκρατία στους δρόμους εξοργίζει και τη νεολαία και τους δημοκράτες πολίτες που τόσα έχουν υποφέρει από το αστυνομικό κράτος και τη περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού!»